POLİS, YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri 37. Olağan Genel Kurulu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde yapıldı. Seçimli genel kurulda mevcut başkan Ümit Özer ile eski il başkanlarından avukat Mustafa Aslan yarıştı. Kongrede çok sayıda polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı görülürken, salona kartı olmayanlar ve delege olmayanlar alınmadı.

CHP İl Başkanı Ümit Özer yaptığı açılış konuşmasında “Biz Cumhuriyet Halk Partililer partimizin simgesi olan altı ok gibi derinlere kök salmış ülkenin dört bir yanındayız. Cumhuriyet Halk Partisi koca bir çınar gibidir. Cumhuriyet Halk Partisi sokakta, meydanda, tarlada, fabrikada emeği sömürülen işçidir, emekçidir. Cumhuriyet Halk Partisi Hunat Camii’nde yaradana açılan eldir. Cumhuriyet Halk Partisi Türktür, Kürttür, Araptır, Avşardır, Çerkezdir, Lazdır” dedi.

CHP’nin çok köklü bir parti olduğunu söyleyen Özer, “Kurtuluşun ve kuruluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi bugün dimdik ayakta, yarın da, sonsuza kadar da ayakta kalmaya devam edecek. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’dir. Bizler cumhuriyet ile yaşıt bir parti olarak çok köklüyüz. Bir yanımızda Mustafa Kemal durur, bir yanımızda milyonlarca Cumhuriyet Halk Partili sevdalılar durur. Bizler özgürlük ve demokrasi mücadelesinin engin deneyimlerinden geliyoruz. Cumhuriyet Halk Partili olarak şunu ilke edinmeliyiz. Yaşadığımız sokakta, evde nerede bir mazlum varsa orada ona ilk el uzatan bizler olmalıyız. Zaman zaman birbirimizi üzebilir, istemeden kırabiliriz. Mevzu bahis ülkemiz, Türkiye ise bizler bütün küskünlükleri ve kırgınlıkları bir tarafa iteriz” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkan divan başkanı CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Kayseri’ye dördüncü gelişi olduğunu belirterek, tüm CHP’lilere teşekkür etti.

69 yıldır iktidar olmayı beklediklerini ifade eden Önal, “Susadık, beklentilerimiz, gayelerimiz var. Çocuklarımıza, yarınlarımıza sözümüz var. Ülkemizin aydınlık geleceği için verilmiş sözlerimiz var. Bu sözleri yerine getirmek, sözümüzde durmak zorundayız. Üzerimize düşen fedakarlığın fazlasını yapmalıyız, daha çok çalışıp, üretmek zorundayız” dedi.

Divan Kurulu Başkanlığına Ahmet Önal, Divan Kurulu başkan yardımcılığına Feyzullah Keskin, divan yazmanlıklarına da Cumali Sağlam ve İsmail Kılıç oy birliği ile seçildi.

ÇARŞAFLA GELDİ, BLOK LİSTE İSTEDİ

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede çarşaf ve blok liste ile seçim için 2 lehine, 2 aleyhine 4 partili kürsüye gelerek konuşma yaptı. Önceki seçimde çarşaf liste ile seçilen mevcut başkan Ümit Özer, blok liste istediği dikkat çekti. Yapılan oylamada 240 oy ile blok liste ile seçime gidilme kararı alındı. Oy verme işlemi saat:14.00’da başlayıp, 17.00’da sona erecek.

Editör: Haber Merkezi