CHP Kayseri Gençlik Örgütleri İl Başkanı Eda Albayrak, Türk Tarih Kurumu (TTK)'nun eski Başkanı Prof. Dr. Metin Hülagü’nün absürt açıklamalarına karşı sessiz kalmadı.

TTK eski Başkanı Hülagü, "Milli Mücadelede 7 düvelle savaştığımız yalan" dedi. Hülagü'nün açıklamasına sosyal medyadan tepkiler geldi. Hülagü, paylaşımında, "Milli Mücadele'de biz 7 düvelle falan savaşmadık. Bu tür masalları çocukken dinlemiştik ama anladık yalanmış. Tek savaştığımız devlet Yunanistan ve kısmen Fransa'dır" dedi.

CHP Kayseri Gençlik Örgütleri İl Başkanı Eda Albayrak, ise açıklamasında şunları söyledi:

Üzerinde yaşamaktan gurur duyduğumuz bu topraklara, yüzlerce insanın canını hiçe sayarak; emeğiyle, umuduyla, inancıyla, kanıyla mücadele ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ne ve şanlı tarihine asla yakışmayan hadsizce açıklamasından dolayı Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde öğretim üyeliği görevinde bulunan Metin Hülagü'yü bu cumhuriyetin bir genci olarak kınıyorum.

Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlık mirası TTK'ya başkanlık yapmış olmanızdan ise ayrıca heder oldum, hicap duydum. Milli mücadelemizin gururunu, cumhuriyetimizin faziletini Fesli Kadir'in öğrencileri özümseyemez. Bizler o yıllarda emperyalizme karşı canını ortaya koyanlar, sizler ise keşke Yunan galip gelseydi diyenlerin devamısınız.

Editör: Haber Merkezi