Vatandaşa kalabalık ortamlara girmeyin mesajlarının atıldığını belirten Dr. Karaoğlu, popülist politikalarla ve halkın sağlığını tehlikeye atan davranışların sergilendiğini ve eylem ile söylemlerinin birbirleri ile çeliştiğini vurguladı. Dr. Karaoğlu, "Ortaya çıkan tablo ile Mart 2020'den itibaren virüs ile canını ortaya koyarak mücadele eden sağlık çalışanlarının ve önde mücadele edenlerin can güvenliği de tehlikeye atılmıştır " dedi. Dr. Karaoğlu,"Ankara'da AKP'nin bir kez daha samimiyetsizliği ortaya çıktı" dedi.

Dr. Karaoğlu, "Koronavirüsün ortaya çıkmasıyla birlikte büyük bir savaş başladı. İnsanlar sevdiklerinden, eşlerinden, ailelerinden , büyüklerinden ve sosyal hayatın canlılığından feragat ederek evine kapandı. Bu süreçte hükümet salgınla mücadele kapsamında çok sert tedbirler aldı. Tedbirlerin büyük çoğunluğu ise hala devam ediyor. Özellikle esnaf gurubunu bu süreçte AKP hükümeti zora soktu ve işletmelerini kapattı. Oysa pandemiye uygun farklı çözümler üretilebilirdi. Bakın hala halı saha işletmeleri kapalı, lokantalar gibi yemek içme mekanlarına kısıtlamalar devam ediyor. Koronavirüs ile mücadele kapsamında yüzde 50 kapasite ile çalışmalarına izin veriliyor. Hatta vakaların artacak olması ilk esnafı tedirgin ediyor. Yeniden kapanma ile karşı karşıya kalabilecek olmaları yatırım yapmalarını engelliyor. Uzmanlar virüsün görülmeye başladığı andan itibaren maske, mesafe ve temizlik uyarısı yapıyor. Aşılama süreci devam ederken bu mücadele ise henüz neticeye varmış değil. Ama bakıyorsunuz vatandaşa 3 kuralı hatırlatan iktidar partisi, kendisine gelince bu kuralları görmezden ve duymazdan geliyor. Peki ne değişti ki AKP'nin kongresinde salonlar LEBALEP doldu? Sizler salonları LEBALEP doldururken hala düğün salonlarında ve nikah salonlarında kısıtlamalar sürüyor. Kayseri’de 1200 kişilik salonda 300 kişi lansman toplantısı yapmak istememize rağmen pandemi koşullarına uygun ama hiç bir şekilde izin verilmiyor. Söz konusu AKP olunca ne sağlık kuralı , ne hukuku kuralı tanımıyor hükümet. Bu ülkenin vatandaşı olarak ayrımcılığa uğratılıyoruz. Organizasyonları 50 kişi ile sınırlayan iktidar kendine gelince her kuralı kuralı hiçe sayıyor" dedi.

Dr. Karaoğlu, "AKP kongresi bize bir kez daha iktidarın samimiyetsizliğini ortaya koydu. Eylem ile söylemin ayrı ayrı olduğunu gösterdi. Ortaya çıkan durumdan gerçekten endişe verici. Neymiş efendim delegelere test yapılmış da alınmış salona. Delegelere test yaptınız ama oraya izleyici olanlara neden yapmadınız? Hele hele otobüslerde çıkan görüntülere ne diyeceksiniz? İnsanların seyahatlerine sınırlama getiriyorsunuz ama sıra kongreye giden otobüslere gelince neden bu kuralı işletmiyorsunuz? AKP'nin kongresine giden otobüstekilere kuralları çiğnemek serbest mi? Otobüslerle maskeyi çıkartıp dans etmek düğünlerde yasakken orda serbest mi? Salonların LEBALEP dolması AKP olunca mübah mı? Yazık gerçekten yazık. Bu milletin aklı ile dalga geçmeyi bırakın. Bu saatten sonra bu insanlara nasıl maske, mesafe ve temizlik kuralını hatırlatacaksınız. İnsanlarımızı nasıl kurallara uyma konusunda ikna edeceksiniz? İnsanlara kuralı hatırlatırken yaptığınızdan hiç mi utanmayacaksınız? Hangi yüzle vatandaşa kuralı hatırlatacaksınız?" diye sordu.

Dr. Karaoğlu, "Hele hele kongre yapılırken AKP'li belediye başkanlarının insanlara SMS ile kuralları hatırlatması daha da komik oldu. Kendileri LEBALEP solanları doldururken, salonlarda her türlü kurallar ihlal edilirken bu gönderilen mesajlar ikiyüzlülük değil mi? Bizleri yönetenler şu iyi bilmeli. Cemaat-İmam atasözünü hatırlatmak isterim size. Eğer toplumları etkilemek ve kurallara uymalarını sağlamak istiyorsunuz eylem ve söylemlerinizin bir olması lazım. Yoksa insanları kurallara uyma konusunda ikna edemezsiniz" dedi. Dr. Karaoğlu, "Bu yapılanları bir sağlık çalışanı olarak kabul etmiyorum. Bir hekim olarak bu mücadeledeki emeklerin heba olmasına gerçekten üzülüyorum. İnsanlar hayatlarından fedakarlık etti ve evlerine gitmeden bile bu sürece destek verdi ve savaşın en ön saflarında yer aldı. Ortaya çıkan tablo kesinlikle sağlık çalışanları başta olmak üzere polisimize, zabıtamıza, jandarmamıza ve savaşta en ön safta yer alanlara saygısızlıktır. Bunu bir kez daha kabul etmediğimi belirtiyorum ve bizleri yönetenlere daha sorumlu davranmaları konusunda çağrı yapıyorum. Bilim kurulunda yer alan değerli bilim insanlarına da bu konuda hükümeti uyarması çağrısı yapıyorum" dedi

Editör: Haber Merkezi