Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mustafa Ayan, yeni eğitim öğretim yılının büyük bir kaos içinde başladığını vurguladı. AKP İktidarının zamandan kopuk bir eğitim sistemi dayattığını öne süren Ayan, AKP’nin düşünmeyen, sorgulamayan nesiller yetiştirmek istediğini belirterek, “AKP tebaa yetiştirmek istiyor” dedi.
CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, parti binasında düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. 1 Eylül tarihi itibarıyla yeni eğitim öğretim yılının öğretmenler için başladığnı hatırlatan Ayan, bir yandan TEOG sonrası ortaya çıkan yanlışlıklar, bir yandan okul yöneticilerin görevden alınmasıyla ortaya çıkan boşluk, diğer yandan da söz verilipte ataması yapılanmayan öğretmenlerle yeni eğitim ve öğretim yılının tam bir kaos ve kargaşa  ortamında başladığını vurguladı. AKP’nin zamandan kopuk bir eğitim sistemi dayattığnı ifade eden Ayan, “Yeni eğitim dönemine başlamış bulunuyoruz. Yerleştirme sistemi ile istemediği okullara yerleştirilen sıkıntılı aileler ve öğrenciler; büyük sözler verildiği halde atanamayan geçn öğretmenlerimiz ve yönetim kadroları dağıtılmış okullarımzla Osmanlıya tebaa yetiştiren sistemin Cumhuriyet döneminde eğitim sistemine dayatıldığı bir ortam. Fakirin çocuğu imam hatibe, zenginin çocuğu özel okula, Milletvekili-bakan çocuları Avrapa, Amerika İngiltere’ye… “ şeklinde konuştu.
Konuşmasında demokratik açılım sürecini de değerlendiren Ayan, demokratik açılım adı altında getirilen düzenlemelerin dağdaki teröristler ve yeni türeyen iş adamları adına yapıldığını ileri sürdü. Ordu ve polisin dağıtıldığını belirten Ayan, halkı koruyacak ne polis ne de ordunun kalmadığını belirtti. Türkiye’nin yalnız bir ülke durumuna düşürüldüğüne dikkat çeken Ayan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Zaraf gibi yeni yetme hain hırsızların önü açıldı. Alın teri ile çalışan işçinin, çiftçinin, üretim yapan sanayicinin, küçük esnafın, eczacının, doktorun, emekleri ve ürettikleri değerler hiçe sayıldı. Sadece ucuz kredilerle borç batağına saplanan esnaf, ürettiği para etmeyen sanayici ve çiftçi emeğinin hiçe sayıldığı emekçi. Dini inançları sömürülen gerçek inanmış mütedeyyin müslümanlar adam yerine konulmayan bürokratlar ve devlet memurları, Ortadoğu batağına sürüklenen Türk, Kürt, Alevi, Sunni diye ayrıştırılmış bir Anadolu halkı.”
Halkın çaresizlik içinde ‘Bundan iyisi mi var’ diyerek edilgen bir yapı içinde olduğunu ifade eden Ayan, halkın karşısında toplum mühendisliğini, psikoloji ile donatılmış yedi başlı bir canavarın olduğunu ifade etti.
Konuşmasının son bölümünde CHP’nin 6-7 Eylül tarihlerinde yapılacak olan Olağanüstü Kurultayı’na değinen Ayan, Kurultay’da Kayseri’nin 18 delegesi ile Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yanında yer alacağını açıkladı. Ayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın partisinin il danışma toplantısında CHP Kurultayı ile ilgili sözlerine de karşılık vererek, “Bizde otur kalk anlayışı, biat kültürü yok. İkinci adayın çıkması demokrasi geleneğimizden geliyor. Kimse bizden kavga beklemesin” şeklinde konuştu. 
Editör: Haber Merkezi