AKP’lilerin özellikle sosyal medya üzerinden yaptığı yorumların yer aldığı haberde, AKP içinde seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından tartışmaların alevlendiğini ve bazı partililerce öz eleştirinin yapıldığını gündeme taşımıştık. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, seçim akşamı yaptığı balkon konuşmasına ve daha sonra bazı yöneticilerine gönderme yapan bazı partililer, ortada başarının olmadığını belirterek, “Bal gibi başarısızlık” şeklinde yorum yapmıştı. AKP’de mevcut yönetime en sert eleştiri ise partisinin Melikgazi eski İlçe Başkanı Sadi Köylü’den gelmişti. Bir partilinin yorumu üzerine Kayseri’nin çantada keklik göründüğünü belirten Köylü, istifa ve hesap verme imasında bulunmuştu.
                Köylü, “Kesinlikle oturup hataların nereden kaynaklandığını bulmak gerek. Hem de hemen birileri hesap vermeli milleti avutmadan, biraz izan var ise, birileri o koltuklardan kalkmalı hemen” ifadelerini kullanmıştı. İşte AKP’lilerin sosyal medya üzerinden dertleşmeleri ve yaşananları samimice dillendirmelerinin AKP’yi karıştırdığı öne sürüldü.
“2002’DE HOŞ GÖRÜ VARDI, GERÇEKTEN HİZMET AŞKI VARDI”
                Özellikle AKP cephesinde geniş yankı bulan tartışmalar üzerine isminin açıklanmasını istemeyen eski bir parti yöneticisi, haber merkezimize yaptığı açıklamada, “Sosyal medya üzerinde yapılan yorumlar tamamen gerçekçi. Herkes şimdi partide bu yapılan yorumları konuşuyor. Parti içerisinde çoğu kişinin dillendirmek istediği ancak bazı nedenlerden ötürü dillendiremediği konular mertçe dile getirilmiş. Melikgazi eski İlçe Başkanımız Sadi Köylü ve diğer partililerimizin yaptığı yorumlar çoğu kişi tarafından olumlu ve doğru bulunuyor. Ne yazık ki art arda yapılan yanlışlıklarla birlikte partide 2002 ruhu terk edildi. 2002’de hoş görü vardı, gerçekten hizmet aşkı vardı. Ama ne yazık ki sonra bu anlayış terk edildi. Şimdi bazı nedenlerden ötürü oy vermeyen ya da oy verip de partiyi eleştiren herkes yaftalanıyor ve düşman ilan ediliyor. Sırça köşklerde oturanlar vatandaştan uzaklaşıyor. Bu anlayıştan vazgeçilmeli. Eski partililer de küstürüldü. Onları ne arayan var, ne de soran. Parti ile dava ile alakası olmayan bazı insanlar değişik görevlere getirildi. Zaten yaptıkları da başarısızlıkları da ortada. İşte ortaya çıkan bu vefasızlık da partide büyük yaralar açtı. Son seçimde alınan sonuçlar bu yaraların bir göstergesidir. Eğer bir suçlu aranacaksa önce aynaya bakılmalıdır, sonra diğer etkenler göz önünde bulundurulmalı” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi