Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş şunları söyledi: “ Yer Hunat çarşısının önündeki otoparkın olduğu alanın köşesi. Balıkçıların arka kısmındaki 2 adet yeraltı çöp konteynırının etrafı. İnsanlar ailecek adeta bu yeraltı çöp konteynırının etrafında bir geri dönüşüm tesisi kurmuşlar. Kadınlar çocuklar ailecek buradaki çöpten kağıt naylon gibi atıkları topluyorlar. Bir gün bu alandan geçiyorum. Baktım ki bir genç diğer bir genci baş aşağı ayaklarından tutmuş bu yeraltı çöp konteynırının içine sallamış içinden bir şeyler çıkartıyorlar. Çöp konteynırının etrafında ben diyeyim 10 siz deyin 20 büyük çuval dolusu çöp var ve etrafa yayılmış halde. 1 adet kamyonet 1 adet el arabası.

“ŞEHRİN GÖBEĞİNDEKİ ŞU ÇÖP REZALETİNE BİR DÜZELTİN”

Bu hal 1 gün değil 1 hafta değil 1 ay değil yıllardır böyle. Anlayacağınız çirkinlik ve rezalet şehrin göbeğinde diz boyu! Melikgazi belediyesi ise buraya tam 200 mt. Bu rezaleti ne Sn. Palancıoğlu görmüş nede zabıtalar. Yada görmüşler ama bu çirkinliğe göz yumuyorlar. İşin tuhaf tarafı ise bu manzarayı sadece burada değil şehrin her sokağında var olan çöp kovalarının etrafında da görüyoruz. Sn. Palancıoğlu bu şehirde sözde turizmi teşvik etmeye çalışıyor. Sırf bunun için trilyonlarca lira harcayarak birde heykel yapacak. Sn. Palancıoğlu siz heykeli filan bırakında lütfen Melikgazi’de şehrin göbeğindeki şu çöp rezaletine bir düzeltin.

“SİZ MELİKGAZİ’DEKİ BU ÇİRKİNLİKLERİ ORTADAN KALDIRIN YETER”

Zaman zaman Sn. Palancıoğlu’na bu konuyla ilgili bir öneri aktarmıştım. Ancak Sn. başkan bunun uygulanamayacağını söylemişti. Peki Ne önermiştim sn. başkana? “Sokaklarda bulunan bu çöp kova ve konteynerleri tamamen kaldırılacak. Her bina kendi çöp kovasını kendisi satın alacak. Çöp aracının geleceği saatte kapıya çıkaracak. Araç çöpü alıp gittikten sonra çöp kovasını binasının içine alacak ve orada muhafaza edecek.” Böylelikle hem sokaklardaki pis kokular ve bu çirkinlikler ortadan kaldırılmış olacak hem de sırtlarında tekerlekli büyük çuvallarla sokak sokak gezerek çöpleri karıştıran insanları da artık görmeyeceğiz. Ayrıca belediye için ciddi bir masraf kaynağı olan bu çöp kovalarından da kurtulmuş olacak. Bu uygulama Avrupa’da 40 yıldır var. Ayrıca ülkemizde de uygulayan belediyeler var. Sn. Palancıoğlu zaman zaman bazı ortamlarda yurt dışında gördüğü Gps’li çöp kovalarından bahsediyor. Sn. başkan biz sizden böyle Gps’li filan bir şey beklemiyoruz. Zaten yapamazsınız da. Siz Melikgazi’deki bu çirkinlikleri ortadan kaldırın yeter.”dedi.

Editör: Haber Merkezi