Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, “Allah bu mübarek ayda, bu milleti yezitten kurtarsın. Muharrem ayı yüzü suyu hürmetine Allah bu milleti başımızdaki beladan kurtarsın” dedi. Ayan ayrıca milletvekili adaylarının Genel Merkez’e şikayet edildiği iddialarına da şu sözlerle cevap verdi: “Milletvekili adaylarımız şikayet edilmedi. Hangi ahlaksız, terbiyesiz, şerefsiz, namussuz varsa burada o yazıyı almış, gazeteci arkadaşımıza servis etmiş” dedi.
“HALKLA DALGA GEÇEN BİR ZİHNİYET İLE YÖNETİLİYORUZ”
Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Mustafa Ayan, 1 Kasım’da siyasi partilerin istemediği, halkın istemediği bir genel seçime gittiklerini belirtti. Erken genel seçimde de olağanüstü günler yaşandığını ifade eden Ayan, “Ortalık kan gölünde, gençlerimiz öldürülüyor, güneydoğuda askerimiz katlediliyor, ekonomi taban yapmış, milli gelir yalanlarıyla insanlarımızın kandırıldığı, umutsuzluğun arttığı bir ortamda bir erken genel seçime gidiyoruz. Passolig kartıyla tribünlerde hükümet aleyhine tezahürat yapan gençlerimizi fişlemeyi biliyorsunuz, parklarda sohbet eden vatandaşımızı ihbar ile cumhurbaşkanına hakaretten nezaretlerde bekletmeyi biliyorsunuz ama bir bombacının isimleri siz de olduğu halde onların bombalarını patlatmadan gözaltına alamayız gibi halkı kandıran, halkla dalga geçen bir zihniyet ile yönetiliyoruz” diye konuştu.

“VATANIM SAĞOLMASIN DİYE BAĞIRAN ANNE BABALAR VAR”
Başkan Ayan, Türk halkı nasıl kandırılmışsa, kürt halkının da öyle kandırıldığına değinerek, “Kürtlere özerklik vereceğim derken, bugün Cizre’ye, Diyarbakır’a girilemez hale gelmiştir. Bu mudur senin demokrasin? Yarın başımıza ne geleceğini kimse bilemez. Gençlerimiz tamamen politikadan uzaklaşmış, kapı kapı yokluk ve yoksulluk için üniversite öğrencilerimiz var. Vatan sağolsun kutsal sözünü vatanım sağolmasın diye bağıran anne babaların olduğunu görüyoruz. 13 yıldan beri dünyada itibarımız kalmamış, hiçbir komşu dost ülkemiz yok” şeklinde konuştu.
“ORADA BİR TEK YARALI POLİS YOK..”
Partilerin arka arkaya mitinglerini ertelediği söyleyen Ayan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Polis tarafından bilinen, kardeşi Suruç’ta katliamı yapıyor, diğer kardeşi Ankara’da katliam yapıyor. Polis biliyor. Orada bir tek polis yok, bir yaralı polis yok, bir AKP’li yok, bir tek dinci yok, bir tek MHP’li yok. Sadece kardeşliğe, barışa inanmış insanlar var ve öldürülüyorlar. Buna göz yuman bir polis, bir hükümet var. Tüm Türkiye’de mitinglerimiz ertelendi. Kayseri’mize Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun gelmeme kararını milletvekili adaylarımız ile birlikte verdik. Mitingin tek nedeni öldürülen kardeşlerimizin içimizde bıraktığı acıdır. Sessiz, sakin, şarkısız, türküsüz, projelerimizi anlatarak, 1 Kasım seçimlerine partimizi götüreceğiz.”

“ALLAH BU MİLLETİ BAŞIMIZDAKİ BELADAN KURTARSIN”
CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, Muharrem Ayı’na girdiğimizi hatırlatarak, “Muharrem ayı bereket ayıdır. Bu ayda Allah, Hz Adem bağışlanmıştır, bu ayda Nuh’un gemisi tufandan kurtulmuştur, bu ayda Musa ve kavmi firavunun zulmünden Allah tarafından kurtarılmıştır, bu ayda Eyyüp peygamber hastalığından kurtulmuş, Yunus peygamber balığın karnından çıkmış ve İbrahim peygamber Nemrut’un ateşinden kurtulmuştur. Allah bu milleti yezitten kurtarsın. Muharrem ayı yüzü suyu hürmetine Allah bu milleti başımızdaki beladan kurtarsın” ifadelerini kullandı.

“HANGİ AHLAKSIZ, TERBİYESİZ, ŞEREFSİZ…”
CHP Genel Merkezi’ne milletvekili adaylarının şikayet edildiği ile ilgili bazı iddiaların yer aldığı mektup ile ilgili soruyu da cevaplandıran Ayan şöyle konuştu: “Kayserimizin durumunu anlatan bir mektup yazdık. Milletvekili adaylarımız şikayet edilmedi. Genel Başkanımıza gelmeyin denilmedi. Sadece ekonomik anlamda kuşatılmış olduğumuzu, dolayısıyla sorunlarımızı dile getirdik. Milletvekili adaylarımız ile toplantı yaptık ve mitingi iptal kararı aldık. O mektubu ben yazdım, imzamı attım. Parti içerisinde olması gereken yazı ancak hangi ahlaksız, terbiyesiz, şerefsiz, namussuz varsa burada o yazıyı almış, gazeteci arkadaşımıza servis etmiş, o gazeteci de yorum yaparak haber yapmış. Biz bu seçimde çok büyük engellerle karşılaşacağız, bunlar çok önemli değil.”
Ayan’ın açıklamasının ardından partililer il başkanlarına alkışlarla destek verdi.
HABER:SELAHATTİN KARAKOÇ
Editör: Haber Merkezi