HDP Kayseri İl Başkanı İshak Tacar, zor ve adaletsiz bir seçim kampanyası süreci geçirdiklerini belirterek, "Aracımız dahi yoktu. Bazı yerlere yürüyerek dahi gittik" dedi.Parti binasında düzenlediği basın toplantısında seçim sonuçlarını değerlendiren HDP İl Başkanı İshak Tacar, "Sandıktan herkesin öğrenmesi gereken sonuçlar çıkmıştır" diye konuştu. Seçim sürecinde ve sonrasında birtakım üzücü olayların meydana geldiğini ifade eden Tacar, şöyle konuştu:

"Erzurum, Bingöl ve son olarak Diyarbakır’da seçim öncesi ve sonrasında yapılan saldırı ve provokasyonlarda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve halklarımıza başsağlığı; yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Bu tür olayların kimler tarafından tezgahlandığı ortaya çıkarılmalıdır. Failler yakalanarak adalete teslim edilmeli ve bundan sonra yaşanabileceklerin önüne geçilmelidir. Huzuru bozmaya çalışanlara ve halkımızın tercihlerine gölge düşürmeye çalışanları sağduyuya davet diyoruz."

Seçim kampanyalarını zor şartlarda sürdürdüklerini kaydeden Tacar, şunları söyledi: "AKP devletin tüm olanaklarını kullanarak, halkın vergileri ile bir seçim kampanyası yürüttü. Para desteği, kolluk kuvvetleri desteği, medya desteğinin yanında bir de Cumhurbaşkanı desteği alan AKP seçimlerden mağlubiyetle çıkmıştır. AKP gerilemiştir. Elimizden geldiğince Kayseri’yi mahalle mahalle, sokak sokak gezmeye çalıştık. İlçelere kadar halkın taleplerini ve özlemlerini dinledik. Aracımız dahi yoktu. Bazı yerlere yürüyerek dahi gittik. Yerel seçimlerde 3 bin 300 civarında olan oyumuz Cumhurbaşkanlığı seçiminde 13 bin 500 olmuştur. Bu seçimde ise 20 bine yaklaştı. Çalışmalarımızı büyük bir azimle sürdüreceğiz."

Editör: Haber Merkezi