TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeleri Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Muğla Milletvekili Suat Özcan ve Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın Pazarören Anadolu Lisesi’ni ziyaretleri, valilik talimatı ile kapıların kilitlenerek, jandarma tarafından engellenmişti. Yaşanan gelişmelerin ardından CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, paylaştığı bir görüntü ile tepkisini dile getirdi.

Köy Enstitülerinin kuruluşunun yıldönümü nedeniyle milletvekili heyetinin Pazarören Anadolu Yerleşkesini ziyaretlerinin etütteki çocukların gürültü nedeniyle ders yapamayacakları gerekçesiyle engellendiğini belirten Arık, devletin temsilcisi olduğunu unutup AK Parti’nin temsilciliğine soyunanların dertlerinin çocuklar olmadığını ifade etti. Kendisine yapılan bir şikayet sonrasında ziyaret ettiği Melikgazi Mehmet Akif Ersoy Teknik Anadolu Lisesi’ne yaptığı ziyaretin görüntülerini paylaşan Arık, “Melikgazi Mehmet Akif Ersoy Teknik Anadolu Lisesinde çocuklarımıza çekiç ve matkap sesleri altında ders yaptıran zihniyet, 3 milletvekilinin Pazarören Anadolu lisesi’ni ziyaretini gürültü olur gerekçesiyle kapıları kilitleyip, askerleri kapıya dikiyor. Biliyoruz ki onların derdi çocuklar değil. Onlar yandaşlardan başkasını düşünmez. Beceriksiz iktidar milletvekillerini Pazarören Anadolu Lisesi yerleşkesine almayarak yaptığı yıkımı saklamaya çalışıyor”dedi.

Kapıların jandarma tarafından tutulmasını da eleştiren Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Beceriksiz iktidar kahraman askerlerimizi de kirli siyasetlerine alet ediyor. Türkiye’nin sınırları yolgeçen hanına dönmüş, elini kolunu sallayan Türkiye’ye giriş yapıyor. Bu konuda askerimizin polisimizin elini kolunu bağlayanlar milletvekilleri bir okulun yerleşkesini ziyaret etmek isteyince jandarmayı kapıya dikiyor. Kahraman askerlerimiz de hiç merak etmesin: Bu zulüm iktidarının sonu geldi. Halkın iktidarında hiç kimse onlara teröristler elini kolunu sallayarak geçerken, “Dokunmayacaksın”, mülteciler sınırları geçerken onlara “görmeyeceksin” diye talimat veremeyecek.”dedi.

Editör: Haber Merkezi