Başkan Ayhan Arslan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “CHP’li Arık yine çarpıttı, sosyal medya hesabından Akkışla CHP İlçe Başkanı Mehmet Arslan’ın işgal ettiği devlet arazisine ecrimisil ödediği için mülkü olduğunu söylemesi evlere şenlik bir durumdur. Sayın Arık, araştırmadan konuşma, utanırsın sonra zira;

1-) Arazi, ilçemiz orta mahallede kain 270 Ada 1 parselde kayıtlı 28.452 m² yüzölçümlüdür.01.05.2018 tarihinde CHP İlçe Başkanı Mehmet Arslan tarafından işgal edilmiştir.

2-) İlçe Başkanınız tarafından işgal edilen arazinin satışı için Milli Emlak Müdürlüğüne yapılan başvuru yasal şartları taşımadığından reddedilmiştir.

3-) 17.07.2019 tarihli taşınmaz tespit tutanağında bahsedildiği gibi; İlçe Başkanınız 22.500 m² alanı ağaçlandırma, 52 m² alanı kullanıma müsait olmayan bir yapı ile 59 m² sinde de eşya bulundurmak sureti ile tecavüzde bulunmuştur.

4-) 2019 yılında, Akkışla Belediyesi tarafından Milli Emlak Müdürlüğüne ağaçlandırılma amacıyla başvurulmuş, yapılan değerlendirme sonrası kamu menfaati gereği mezkur arazinin belediyemize planlaması gerçekleştirilmiştir.

5-) Bu süreçte ilçe başkanınız hakkında kaçak kullanım ve tecavüz nedeni ile yasa ve yönetmelik çerçevesinde ceza tutanağı düzenlenmiştir.

6-) Yani ilçe başkanınızın ödemesi gereken ama ödemeyip yapılandırmaya gittiği sonra icra takibi başlatılan bedel ecrimisil yani kaçak kullanım bedeli olup kira bedeli değildir.

7-) CHP Akkışla İlçe Başkanınız 03.07.2020 tarihinde kaleme aldığı dilekçe ile arazideki evi kullanmadığını, bu sebeple cezanın düşürülmesini talep etmiştir.

8-) Ez cümle, Akkışla Kaymakamlığı tarafından 01.09.2020 tarihinde 13544420 sayılı yazı ile İlçe Jandarma Komutanlığına ve Akkışla Belediyemizi işgal ve tahliye konulu tebligat yapılmıştır.

9-) Kaymakamlığın ilgili yazısına istinaden 16.09.2020 tarihinde işgal edilen hazine arazisine ekiplerimiz intikal etmiş, işgalleri gerçekleştiren şahıslar taşınmaz mahallinde bulunmadığından bilgilendirme imkanı olmamıştır. Ancak komşu parselde bulunan Mehmet Arslan’a ait ahırı kiracı olarak kullanan Bekir Ertaş’a konu hakkında bilgi verilmiş ve şahısların kurumumuz ile iletişime geçmesi gerektiği iletilmiştir. Ayrıca olay yerindeki yapının kapısına kaymakamlık yazısı asılarak bilgilendirme yapılmıştır. Daha sonra Mehmet Arslan ile telefonla iletişime geçilmiş, Mehmet Arslan kendisinin boşaltmaları yapamayacağını, lakin kurumlarımız tarafından yapılacak boşaltma işlemlerinde herhangi bir itirazı olmadığı hususunu ekiplerimize iletmiştir.

Bu anlatım ışığında CHP’li Arık;

***CHP İlçe Başkanı olunca, kamu arazisinin işgal ve tecavüzüne göz mü yumulmalı?

** CHP’li yöneticiler kamu malını kendi mülkleri mi olarak görürler?

** CHP’li ve bu olayın bilincinde olan Akkışlalı hemşehrilerimizin birçok ihtiyacını karşılamak için seferber olan belediyemiz, sizin ilçe başkanınızın şahsi çıkarı doğrultusunda oluşan bu kanunsuz işle uğraşmak zorunda mı?

** Siz Şirin Akkışla İlçe Belediyemizi CHP ve HDP ittifakı ile kazandığınız İstanbul Belediyesi gibi mi zannettiniz? Evet ise cevabınız, bizden kamu malını işgal ve tecavüz eden ile vatana ihanet eden çıkmaz… Burası Türkmen Diyarı Akkışla! Yanlış diyardasınız! Bilmem anlatabildik mi!

Editör: Haber Merkezi