CHP Kocasinan İlçe Başkanı Abdullah Üçgül’ün kayınvalidesinin cenazesine katılmak için Bünyan’a giden Arık, yol güzergahındaki mahalleleri de ziyaret etti. CHP Milletvekili Adayı Çetin Arık’ı karşısında gören bir vatandaş, “2 dönem bunlara oy verdim. Artık yeter, artık barbarlık yapıyorlar” dedi.

CHP Milletvekili Adayı Çetin Arık, CHP Kocasinan İlçe Başkanı Abdullah Üçgül’ün kayınvalidesi Fadime Duman’ın cenazesine katılmak için Bünyan’ın Girveli (Köyü) Mahallesi’ne gitti.

Cenaze öncesinde yol güzergâhındaki bazı mahalleleri de ziyaret eden CHP Milletvekili adayı Arık, ilginç tepkilerle karşılandı. Bir markette Arık’ı karşısında gören bir vatandaş, bundan önceki dönemlerde AKP’ye oy verdiğini belirterek, bu seçimlerde oy vermeyeceğini söyledi. Vatandaş, “2 dönem bunlara oy verdim. Artık yeter, artık barbarlık yapıyorlar. Cumhurbaşkanı il il dolaşıp bir partiye oy ister mi? Cumhurbaşkanı dediğin tarafsız olmalı” diye konuştu.


CHP Milletvekili adayı Arık vatandaşın bu tepkisi üzerine, “Elbette Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı. Ama değil. Zaten 8 Haziran seçimlerinde de AKP milletvekilleri kendileri için değil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkan olması için oy istiyorlar. Halkımız bunun farkında. 6 milyon 200 bin kişinin işsiz olduğu bir ülkede AKP’nin tek derdi Cumhurbaşkanı Erdoğan başkan olsun. Erdoğan, başkan olunca bu insanların karnı doyacak mı? Atama bekleyen öğretmenler atanacak mı? Çiftçi ürettiğinin karşılığını alacak mı? Bunlar onların hiç umurunda değil, onlar saltanat istiyor biz demokrasi… Onlar Erdoğan’ın başkanlığını için oy istiyor, biz halkımızın sorunlarını çözmek için” diye konuştu.

Arık, mahalle ziyaretinin ardından Girveli Mahallesi’ne geçerek, CHP Kocasinan ilçe Başkanı Abdullah Üçgül’ün kayınvalidesi Fadime Duman’ın cenazesine katıldı. Girveli’deki cenazeye CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, CHP Milletvekili adayı Ali Paşa Tan ve vatandaşlar katıldı.


Editör: Haber Merkezi