İYİ Parti Kayseri İl Başkan Sebati Ataman yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “ FETÖ suçlaması ile 16 ay hapis yatıp, Yargıtay’ın bozma ilamı ile yeniden yargılanan ve “ Ceza verilmesine yer olmadığına “ dair kara verilen ancak; KHK ile polis memurluğu görevinden “terörist” olduğu gerekçesi ile ihraç edilen, görevine iade edilmeyen, askere alınan ve vatani görevini yaparken 20 Ekim 2019 tarihinde Ağrı Doğubeyazıt’ta PKK’lı teröristlerce düzenlene saldırıda şehit olan ve ardında gözü yaşlı bir eş, iki çocuk ve acılı bir aile bırakan Zekeriya Altunok. Avukatının dediği gibi;” peygamber ocağında dünyadaki bütün suçlamalardan beraat etmiş ve şehit olmuştur. Allah rahmet eylesin.” Dediği Zekeriya Altunok. Kayseri Milletvekilimiz Dursun Ataş’ın Meclis kürsüsünden , “Öncelikle şuna karar vermemiz lazım, KHK’lılar terörist ise neden askere alınıyor? Askere alınacak durumdalar ise neden hala terörist muamelesi görüyorlar?” dediği Zekeriya Altunok.

Şehidimizin eşi Vildan Altunok, eşinin ismini yaşatmak için bir okula isminin verilmesi ve o okulda bir kütüphane açmak için Kayseri Valiliği’ne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuruyor. Dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu imzası ile 13 Nisan 2021 tarihinde Aile ve sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne, Melikgaziİlçesi Mimarsinan Mahallesi 1771 ada 1 parselde kayıtlı taşınmaz üzerine yapılan yeni okul binasına “Şehit Zekeriya Altunok” isminin verilmesi için doldurulan “ Şehit İsimlerinin Verildiği Yerleri Gösterir liste” genelge kapsamında bakanlık bünyesinde oluşturulan “ değerlendirme komisyonu” onayına sunulmak üzere gönderiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 16 Nisan 2021 tarihinde aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yazı ile başvuruyu bildiriyor. Bakanlık Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü 28 Mayıs 2021 tarihinde verdiği cevapta “ talebin değerlendirildiğini 26 Mayıs 2021 tarih ve 2021/3 sayılı komisyon kararı ile uygun görüldüğünü “ Bakan adına Selim Çelik” (Genel Müdür) imzası ile bildiriyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 15 Haziran 2021 tarihinde şehidimizin eşi Vildan Altunok’a okula “ Şehit Zekeriya Altunok “ adının verildiğini ve bakanlığın komisyon kararını ek’e koyarak bildiriyor. Şehidimizin eşi Vildan Altunok, kendi çabaları ile üç bine yakın kitap topluyor ve açılacak okulda kütüphane kurabilmenin de sevincini yaşıyor. Ancak; geçen zaman içerisinde yaptığı araştırma sonrası okula başka bir şehidimizin adının verildiğini öğrenince, valilik, milli eğitim müdürlüğü, aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğüne başvuruyor, kendisini tatmin edecek bir cevap alamıyor ve bunun üzerine CİMER’e başvuruyor.

26 Ekim 2021 tarihinde İl Milli Eğitim Şube Müdürü Üzeyir Karakuş imzası ile “ okulun Milli Eğitim Bakanlığı’nca Din Öğretim Genel Müdürlüğü’ne tahsis edildiğini İmam Hatip Ortaokulu olarak açılmasına karar verilmesi nedeniyle, isim verme işleminin tamamlanamadığını, açılacak okula Din Öğretim Şube Müdürlüğü’nce Şehit Orhan Tahtasakal’ın(mekanı cennet olsun)adının verildiğini “ bildiriyor. Şimdi yetkililere soruyorum, şehidimizin ailesine, babasına mektup yazan yavrusuna neden bu acıyı yaşatıyorsunuz, başvurularına neden kulak tıkıyorsunuz, 16 ay suçsuz yere yatan ve beraat eden ve suçsuzluğunu şehit olarak mühürleyen şehidimizi neden görmemekte ısrar ediyorsunuz, yeni oluşturduğunuz listede neden sondan 13’ncü sıraya koyuyorsunuz. Şehidimizin kemiklerin neden sızlatıyorsunuz”dedi.

Editör: Haber Merkezi