İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman beraberindeki partililerle kurban pazarını gezerek, kurban satıcılarının sıkıntılarını dinledi. Gezi sonrası bir açıklama yapan Başkan Ataman şunları söyledi: “Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, seçim projeleri arasında söz verdiği, Selçuklu Anıtı projesini kamuoyu ile paylaştı. 730 metrekarelik bir alanı kaplayan, 10 metre yüksekliğinde 15 metre genişliğinde olan çift başlıklı kartal anıtına hareket, kartal sesi gibi çeşitli fonksiyonları olacağını ifade etti. Tabi ki biz bu tür kültürümüzü yansıtan projelere karşı değiliz ama, her zaman söylediğimiz gibi yaşanan ekonomik kriz, belediyelerin borçları ve hizmet öncelikleri iyi değerlendirilmeli.

Geçen yıl yine Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarlarını gezmiştik. Tespitlerimizi ve hayvan pazarındaki satıcılarımızın sorunlarını dile getirmiştik. Sayın Palancıoğlu’da bu sorunların gelecek yıl yaşanmayacağını yeni ve modern bir hayvan pazarı ve kesim tesisi yapacaklarını açıklamıştı. Bugün Talas ve Mimarsinan’da bulunan hayvan pazarlarını gezdik. Satıcı dertli, yemin torbası 160 TL, saman 1000TL bizim için son pazar bu diyorlar. Bir satıcı “biz yemek yiyemiyoruz, hayvana yem yediriyoruz” diyor. Bir başka satıcı “biz satamıyoruz, halk alamıyor”, diyor, hayvan ilaçlarının pahalılığından şikayet çok fazla… Mazotun pahalılığından dert yanan satıcılar “arabanın motorunun karnını doyurup da pazara gelemiyoruz” diyor… Melikgazi Hayvan pazarı sıkıntılar ile dolu, yaklaşık 600 satıcı olduğunu söyleyen satıcılar, bir haftalığına 900 TL kira verdiklerini ancak hizmet alamadıklarını, pazarın çok uzak olduğunu nakliyenin en ucuz 100-150 TL olduğunu, insanların gelemediğini, 900 TL yerine 2000TL verelim ama insan gibi şartlarımız olsun istiyorlar.

Sayın Palancıoğlu, geçen senede dile getirmiştim, her yıl kurban bayramı var kalıcı çözüm bulun dedik, bayram bitince unutuluyor, ta ki yeni bayram gelene kadar, öğündüğünüz Hayvan Pazarında elektrik yok, çadırları bile satıcılar kendileri kuruyorlar ve çok iptidai, betondan yemlikler ve bağlama yerlerinin yapıldığı ve etrafları tel çit ile çevrili, altları beton üstleri kapalı ve her bir padokun önünde satıcıların kalacağı bir konteynır koymak çok mu zor? İnsanlar kamyonlarında veya hayvanlarının önünde yerde yatıyor. Ayrıca kirasını da vermeye razı insanlar. Tuvalet ve duş koymuşunuz ama yeterli değil, ayrıca duşta soğuk su akıyor, güneş enerjisi koymak çok mu zor geldi. Kesim yeri diye bir yer yapmışınız evlere şenlik, çengellere kim nasıl asacak hayvanları, ücretsiz kasap tahsis edebilecek misiniz? Satıcılar elektrik olmadığı için telefonlarını bile şarj edemiyorlar, yazık değil mi? Yemek yiyecekleri bir tesis yapmak çok mu zor, mescit yapamaz mıydınız? 21’nci yüzyıldayız ve çağ atladık diyorsunuz. Sayın başkan sizi uyarmak isterim ki, pazara sakın gitmeyin zira sizi hiç hoş karşılamayacaklar. Bence Selçuklu Kartalı’ndan önce bu sorunu projelendirin ve modern bir tesis haline getirin.”dedi.

Editör: Haber Merkezi