İYİ Parti Kayseri İl başkanı Sebati Ataman yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediye başkanı Memduh Büyükkılıç’a da çağrıda bulundu. Ataman şunları söyledi: “ Yeni hayaller, yeni umutlarla üniversite okumaya gelen ama daha başlamadan geçim kaygısına düşen bu gençlerimiz için asıl üzücü olan, sorunlarını görmezden gelen ‘’Abartılacak bir durum yok, elinize dizinize dursun’’ diyen bir cumhurbaşkanlarının olmasıdır. Sayın Cumhurbaşkanı bu sorunları görmezden geledursun; yurt bulamayan, kiralık ev bulamayan bu gençler üniversiteye gitmekten vazgeçip kayıtlarını sildiriyorlar.

“CİDDİ BİR SORUN VARKEN BU SORUNU NEDEN GÖZ ARDI EDİYORSUNUZ”

Ortada böylesine ciddi bir sorun varken bu sorunu neden göz ardı ediyorsunuz? Sorunu görmezden gelerek yandaş vakıflara, cemaat ve tarikat yurtlarına fırsat yaratıyor; gençlerimizi ne olduğu belirsiz yapıların kucağına bırakıyorsunuz. Kendi çocuklarınız Amerika’da, İtalya’da, Fransa’da devletin ya da yandaş vakıfların desteğiyle iyi şartlarda okurken; bu memleketin gariban çocukları daha 20 yaşında geçim kaygısına düşüyor ve ‘’Okulu bırakıp geri dönmektense en azından başımı sokacak bir yer bulayım’’diye ne olduğu belirsiz bu yapılara yöneliyor. Oysa ki devletin amacı, gençlerini tehlikeden korumak, eğitimli ve donanımlı bir nesil yetiştirerek geleceği Türkiyesini inşa etmek olmalıdır.

“ÖĞRENCİ EVİ ABONE TİPİ OLUŞTURUN SU FATURASINI YÜZDE 50 İNDİRİM UYGULAYIN”

Kayseri Büyükşehir belediyemiz başta olmak üzere buradan tüm belediyelerimize bu soruna çözüm bulmak adına çağrıda bulunuyoruz! Öğrencilerimizin üzerinden geçim kaygısını atmak adına tıpkı ittifak belediyemiz olan Ankara Büyükşehir Belediyesinde uygulandığı gibi ‘’Öğrenci evi abone tipi’’ oluşturularak öğrencilerimizin kullandığı su fiyatlarına %50 indirim uygulayın. Ayrıca maddi geçim sıkıntısı yaşayan, kirasını veya faturasını ödeyemeyen bu öğrencilerimiz için kayseri büyükşehir belediyesinin internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek öğrencimeaskıda kira ve öğrencime askıda fatura uygulaması başlatın.

“GELİN BU PROJEYİ HAYATA GEÇİRELİM”

Durumu iyi olmayan ve desteğe ihtiyaç duyan üniversite öğrencilerimiz; öğrenci belgeleriyle belediyelere başvuruda bulunsunlar. Belediyelerin tespitiyle sosyal destek kapsamına alınan bu öğrenciler, ödeyemedikleri faturaları, kişisel bilgileri gözükmeyecek şekilde belediyenin açacağı resmi sayfaya yüklesinler. Bu sayede öğrencilerimizin faturalarını ödemek isteyen vatandaşlarımız, ödenmemiş faturaları sayfada görebilecek ve bu faturaları ödeyerek öğrencilerimize bir nebzede olsa destek olabilirler. Aynı şekilde ‘’askıda kira kampanyası’’ adıyla sistem içinde 100-200 ve 300 lira gibi destek paketleri açılarak, kira ödeme sıkıntısı yaşayan gençlerimizin hesaplarına bu yardımlar gönderilebilir. Böylece gençlerimizin, öğrenci evi aboneliğiyle faturaları azalır, askıda kira ve fatura desteği ile de bir KYK bursu oranınca bütçelerine katkı sağlanır. Önerimizi dikkate alarak bu sistemi kurmanız halinde ilk öğrencilerimizin faturasını İYİ Parti Kayseri İl Başkanlığı olarak bizler ödeyeceğiz, destek olacağız. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Memduh Büyükkılıç; gelin bu projeyi hayata geçirelim ve geleceğimiz dediğimiz gençlerimizin maddi yüklerini bir nebze de olsa rahatlatalım, eğitim hayatlarına katkıda bulunalım. Gençlerimize geçim ve gelecek kaygısı yaşatmayalım, tek kaygıları sınavları olsun, dersleri olsun.”dedi.

Editör: Haber Merkezi