İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’te AK Parti iktidarının Kayseri’ye verdiği sözü tutmadığını dile getiren Ataş, “Memleketim Kayseri iktidarın görmezden gelmesi sonucu tarımdan sanayiye, sağlıktan eğitime, ticaretten ulaşıma, turizmden çevreye, demografik yapıdan kültürel yapısına her konuda sürekli geriye gitmektedir. Halbuki Kayseri çok eski zamanlardan beri sanayi, ticaret ve tarım şehri olarak anılır, diğer Anadolu şehirlerinin başını çekerdi. AKP iktidarının Kayseri’yi kaderine terk etmesiyle kamu yatırımlarını hak ettiği ölçüde almayan, teşviklerden mahrum bırakılan, yaklaşık 1,5 milyon nüfusuyla 15’inci sırada olan Kayseri kişi başına düşen millî gelirde 23’üncü sıraya kadar gerilemiştir, yani Kayseri her geçen gün yoksullaşmaktadır. Kayseri’de yoksulluk oranı yüzde 17,6’ya yükselmiştir, diğer bir deyişle, her 100 Kayseriliden yaklaşık 18’i yoksul durumdadır” şeklinde konuştu.

Kayseri’nin ulaşımda yaşadığı sıkıntıları da Meclis’te anlatan Milletvekili Ataş, ulaşımdaki yetersizliklerin ticareti ve sanayiyi de olumsuz etkilediğini söyledi. Türkiye’nin tam ortasında olan Kayseri’nin ulaşımda 7’inci sırada olduğunu dile getiren Ataş, “AKP yıllardır biz yol yaptık dese de o yol Kayseri’ye uğramamıştır. Tıpkı hızlı trenin bir türlü Kayseri’ye uğramadığı gibi” diye konuştu.

İlçelerde yaşanan doğalgaz sıkıntısını da yine Meclis gündemine taşıyan Ataş, “İlçelerimizin pek çok mağduriyeti daha bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi de doğal gazdır. Her yere ulaşan doğal gaz Kayseri'nin 6 ilçesine hâlen gelmemiştir. Sarız ve Pınarbaşı ilçelerimiz planlamaya dahi alınmamıştır, planlamaya alındığı söylenen Sarıoğlan, Akkışla, Felahiye, Özvatan’a sözde 2023’te doğal gaz gelecek” dedi.

‘SAHİPSİZ BIRAKILMIŞ BİR ŞEHİR KAYSERİ, AMA KAYSERİLİ BUNUN HESABINI İLK SEÇİMLERDE SORAR’

Kayseri’nin sorunlarının saymakla bitmeyeceğini kaydeden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, süre kısıtlığından dolayı da birçok soruna değinemediğine de dikkat çekti. Ataş, “Kısacası, iktidar tarafından unutulmuş, sahipsiz bırakılmış koca bir şehrin adıdır Kayseri. Ancak Kayserili bunun hesabını ilk seçimlerde sorar” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi