Cumhuriyet Halk Partisi eski il başkanlarından Avukat Mustafa Aslan, bu gün düzenlediği basın toplantısı ile milletvekilli aday adaylığını açıkladı.
CHP il binasında önünde toplanan partililere seslenen Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mustafa Aslan, " Güzel Kayserimin Güzel İnsanları, Partimin Değerli üyeleri, Yöneticileri, Çok Değerli Basın Emekçisi Arkadaşlarım, Sevgili Ailem. Hepiniz hoş geldiniz onur verdiniz. Bugün 1 Mart 2015 Cumhuriyet Halk Partisinin Mustafa Kemal Atatürk’ün “yurt sulh cihanda sulh” şiarını en güzel şekli ile pekiştirdiği 1 Mart teskeresinin reddedilişinin yıl dönümüdür.Yine bugün Türkiye davamızın en güzel tanığı, Türk edebiyatının en önemli kalemlerinden Yaşar Kemal’i kaybettiğimiz gündür. Kendisini rahmetle anıyorum. Demokrasinin vazgeçilmez parçası olan yeni bir seçim sürecine daha girdik. Milletvekilliği Genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden aday adaylığı başvurumu Genel Merkez nezdinde yapmış bulunuyorum. Buradan aday adayı olan tüm partililerimi de kutluyor saygılar sunuyorum. Bilindiği üzere Genel Merkezimizin takdirleri ile Kayseri’de üyelerin katılımı ile eğilim yoklaması sureti ile aday belirleme kararı alınmış olup bu yarışta beraber yola çıktığımız tüm aday adaylarını yoldaşım olarak görüp Cumhuriyet Halk Partisine yakışır bir seçim olmasını diliyorum. Ülkenin içerisinde bulunduğu siyasal durum hepimizin malumu olup siyasi bilincin en yüksek olduğu Cumhuriyet Halk Partimizde anlatmakla bitmeyecek ülkemiz soranlarını tek tek sıralamadan, bu şartlar içerisinde geçmişte partimizin çeşitli kademelerinde onurla görev yapmış bir üyeniz olarak genel seçimler için aday adaylığımı takdirlerinize sunuyorum. Türkiye’de yerleştirilmeye çalışılan tek kişinin dilinden her türlü iş ve işlemin geçtiği, genelde aday belirlemede tek kişinin ağzına bakıldığı partilere rağbetin çok olduğu bir ortamda partimin değerli emekçilerinin bu seçimde ön safta görmek istediği kendi adayını belirleyebilmesi fırsatını veren Cumhuriyet Halk Partisi siyaset anlayışı ülkem adına onur vericidir"dedi.

"AKP ÜLKEYİ KAOSA SÜRÜKLÜYOR"

Daha sonra AKP hükümetini eleştirerek, "AKP iktidarının geçirdiği üç seçim dönemi içerisinde eridiğini, günden güne kaybettiğini ve bunun hırçınlığı ve öfkesi ile gerçek yüzünü ortaya çıkartarak ülkeyi kaosa sürüklediğini görmekteyiz" şeklinde ifadeler kullanan Aslan, şunları söyledi:
" AKP değil Türkiye barışını dünya barışını tehlikeye atan, Müslüman geçinip Türkiye’de doğumda, olayda, iş kazasında her yıl sayısız çocuk ölürken saygısızca başka bir ülkede yaşanan olaylarda ölen bir kız çocuğunu kendisine malzeme yapmakta, sembol yapmakta, göz yaşı dökmekte, bir de gidip Che Guevara önünde poz verebilmektedir. Gidin sorun bir film yönetmenine bu senaryo tutmaz. Bu siyaset anlayışı ile sergilenen film yedi yaşından küçüklere dahi izletilmez. Halkın borç içerisinde, ülke ve dünya gündemini düşünmek bir yana komşusunu bile düşünemediği bir ortamda iktidar partisinin baskı ve sindirmesi karşısında ana muhalefet partisinin milletvekili adaylığına talip olmanın bir vatan borcu olduğunu görerek göreve talip oldum. AKP iktidarında halkımız neler görmedi ki; iktidar partisi mensuplarının para sıfırlamalarını, bakanların avanta konuşmalarını, kutsal kitaplar ile dalga geçilmesini, yandaşların kayrılmasını ve en sonunda da vatan toprağının nasıl terk edildiğini, pazarlık konusu olduğunu bu iktidar dönemini hep birlikte yaşadık. Artık konuşmanın değil oy vermenin zamanıdır. Dilenci, muhtaç, mağdur yetiştirip, daha çok çocuk deyip daha büyük sefaletlere ihtiyaç duyan bu sömürü düzeni dağıttığı bedava kömürü de bedavaya getirmek için maden işçilerini hiçe sayarak kendi yandaşı işverenin de memuru olmadı mı? Soma’da onca can yitip gitmedi mi?"

"KAYSERİ, HAK ETTİĞİ HİZMET VE KAZANIMLARI ELDE EDEMEMİŞTİR"

Ardından Kayseri'deki yerel sorunlara da değinerek, "Kayseri, iktidar partisinde baskın sayıda milletvekilliği ile yıllardır temsil edildiği halde hak ettiği hizmet ve kazanımları elde edememiştir" şeklinde ifadeler kullanan Aslan, "Halkın kazanamadığı birilerinin kazancı olmuştur. Anlaşılan o ki iktidar; açıktan para temin edebilenlerin en alasını, ondan başkasının daha iyi beceremeyeceği Kayseri’den bir Belediyeciyi de yanına katarak daha çok para iç etmenin, gizli kaynak temin etmenin hırsındadır. Milletin vekil olarak seçtiği iktidar partisi vekilleri seçildikleri bölgenin ve kendilerini seçenlerin değil milletin vekili olduklarını unutup parti binalarında temsili halk günleri düzenleyip güya halkın sorunlarını dinler gibi yapmış, tek adamın posta memuru olmaktan öteye gidememişlerdir. Tek adam hayali kuranların şunu bilmesi gerekir ki Türkiye bu saltanat düzenini aşalı çok olmuştur" diye konuştu.

"TÜRKİYE’NİN İHTİYACI OLAN SİYASETİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ ÜRETEBİLİR"

Son olarak Türkiye'nin ihtiyacı olan siyaseti CHP'nin üretebileceğini anlatan CHP Kayseri Mİlletvekili Mustafa Aslan sözlerini şu ifadelerle noktaladı:
"Daha dün yaşanan sözde Cumhurbaşkanının devletin en büyük mülki amirlerinden bir Valiyi görmeden oğlunu görmesi, o mülki amirin de bir tiran önünde titreyen kul olmuş hali Türkiye’nin nereye gittiğini açıkça görmek için yeterlidir. Çok partili hayatı, halkı temsil eden parlamenter yapıyı kendisine engel gören en başında adalet sistemini kendisine kul etmeye çalışan bu pervasızlığa her makam ve siyaset sahibinin dur demesi gereken günler artık geçmektedir. Akrabasına yaptığı kıyağı dahi Kur’an-ı Kerim’den ayetler ile “akrabanızı koruyun” yazmıyor mu diyerek meşrulaştırmaya çalışan bir aymazlığın her şeyden önce inanca ve ahlaka yönelik en büyük tehlike ve saldırı olduğunu lütfen görelim. Vatan toprağını dahi kendince, millete ve meclisine danışmadan terk edebilen bir yönetim anlayışı bu millete layık değildir. Bu millet kendi vatanını kanı ile sulamak zorunda kalmış, o günlerin tekrar gelmesine izin vermemeliyiz.Önümüzdeki genel seçimlerden sonra sistemi tamamen ele geçirmeyi tasarlayan kendisi için rejim değişikliği istediğini ilan eden yasa yapma gücü değil anayasa yapma gücü isteyen bu sözde siyasetçilere derslerini vermek sadece benim, bizim değil bu gerçeği gören, hisseden tüm seçmenin de sorumluluğudur. Ben de bir memleket sevdalısı olarak görev istemeyi hiç yutkunmadan, ertesini düşünmeden, doğruyu söylemeyi siyaset şiar olarak kabul eden, her insan için ayrı ayrı özenerek siyaset yapmanın gereğine inanan ve her vatandaşın ülkesi ile gurur duymasının yolunu açmak için buradayım. Korku, iş ve maaş kaygısı bu milletin her kademesine sinmiştir. Ülkemizi memur siyasetçilerden, sözde parlamentonun pençesinden kurtaralım. Herkese adalet, herkese özgürlük, herkese birinci sınıf insan muamelesi yapılmasının çaresini söyleyip bunu da yerine getirelim. Türkiye’nin ihtiyacı olan siyaseti Cumhuriyet Halk Partisi üretebilir. Ülkesini en zor günlerden bugünlere getiren Cumhuriyet Halk Partisi ülkesini yeniden kurtarmalıdır.
Değerli Partililerim; Milletvekilliği bölgesinin sorunlarını meclise taşıyan yine seçmenlerinin sorunları ile seçildikten sonra da gece gündüz ilgilenebilen, her kesimin kapısını çalabildiği, partili partisiz herkesin saygı duyduğu bir kurum olmalıdır. Geçmişte bu partinin milletvekilliğini yapmış herkesi kucaklamış örnek insanlar olmuştur. Anıları efsaneleri önünde saygı ile eğiliyorum. Bu saygın insanlar gibi olabilmeyi istemek bir hayal değil her adayın yegane görevi olması gerektiğine de yürekten inanıyorum. Milletvekilinin yerel siyasete katkısı öncelikli görevidir. Şehrini insana ve doğaya saygılı olarak geleceğe taşımak bu nimetleri hiçbir şahsi menfaatler için heba etmeden rant kapılarına ipotek etmeden, çalışarak, köşe dönme değil üreterek, hakkı ile paylaşarak bir düzen kurmak sorumluluğunda olmalıdır. Yerel siyasetten kopuk yürütülen vekilliğin toplum yaşamına hiçbir katkısının olmadığını açıktı. Bu bilinçle tüm Kayseri’nin mecliste temsil edilebilmesi partimizin yerel siyasette de söz sahibi olmasının yolunu açacaktır. Öncelikli görevimin bu olduğuna inanıyorum.
İl başkanlığı görevini üstlendiğim dönemlerde her konuda beni besleyen, beni çare gören, başkanım bunu bizimkiler söyleyemez diyen, bugüne kadar da sevgisini bir bardak çayını ikram etmekten geri durmayan Kayseri halkına saygım ve minnetim görev arzumu kamçılayan, güçlendiren en önemli faktörlerden biri olmuştur. Bu duygularla partililerim beni görevlendirmesi halinde Cumhuriyet Halk Partisini Kayseri de en ön sıraya getireceğime yürekten inanıyorum. Kayseri halkı en iyisine ve en güzeline layıktır. Bu bilinç ile siyasi hayatımı sürdürmek istiyorum. Tüm partililerimin de bu sorumlulukla hareket edeceğine inanıyorum.Siyasi çalışmalarımda desteğini esirgemeyen öncelikle ailem, ailem gibi gördüğün partililerime saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Önümüzdeki genel seçimlerin ülkemize hayırlı olması ve herkesin vatanı ile gurur duymasının önünü açmasını diliyorum. Katılımlarınız için teşekkür eder, yapılacak eğilim yoklaması seçimlerde desteklerinizi bekler saygılarımı sunarım."
HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi