CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mustafa Ayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız', "3 gün elektriksiz kalındığında emanet oylar ortadan kalkar" açıklamasından dolayı tepki gösterdi. Ayan, "Devletin elindeki güçleri şantaj malzemesi yapanları kınıyoruz" dedi.

CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, son yaşanan terör olaylarını değerlendirdi. "Gözyaşlarımızla, acılarımızla evlatlarımızı toprağa vermeye başladık" diyen Ayan, "İddia barıştı, Anadolu halklarının kardeşliğiydi ama ne yazık ki tıpkı Osmanlı padişahlarının yaptığı gibi, kardeşlerini boğazlayan, evlatlarını boğazlayan ama iktidarını ayakta tutan bir anlayışın çağımızda bir başka modelini görüyoruz.

İktidarda olmak için bu anarşiyi de, bu ölümleri de başka bir siyasi partinin oylarının düşeceği, başka siyasi partilerin oylarının artacağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkan olacağı bir senaryonun, projenin içindeyiz. Ama halkımız bu noktada erken seçim olacak oyalanmaları ile bir padişahlık, küçük Osmanlıcılık hayali olanlara erken veya genel seçimde bu kez hak ettiği cevabı verecektir. Kardeşliğimiz devam edecektir. Vatandaşlarımız birinci sınıf demokrasi ile hak ettiği gibi yaşayacaktır" şeklinde konuştu.

Açıklamasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, bir süre önce yaptığı, "İster erken seçim olsun isterse olmasın HDP'ye verilen emanet oyların önemli bir kesimin ortadan kalkacağına inanıyorum. Hele hele 3 gün elektriksiz kaldığında bunu doğru değerlendireceğine inanıyorum" yönündeki açıklamalara da tepki gösteren Ayan, şöyle konuştu: "Enerji Bakanı'nın, '3 gün elektrik kesilirse o zaman onları görürüz' şeklindeki açıklaması kabul edilemez. Devletin elindeki güçleri şantaj malzemesi yapanları kınıyoruz. Bu nedenle CHP koalisyon görüşmelerinde gündeme getirdiği 14 evrensel ilkesi ile iktidara hazır. İnsanların kavga etmediği, barış içinde kardeşçe bir ortam için CHP yerelde ve genelde elinden gelen gayreti gösteriyor. CHP'nin uygulayacağı politikalarla kimsenin burnu kanamayacak. CHP'nin politikalarıyla, bundan böyle kimse devletin kolluk imkânlarını, maliyesi, adliyesi ve polisi ile tehdit edilmeyecek. İnsanca yani adam gibi bu ülkede hayatını sürdürecek, yaşayacak. Biz de bunun için ne gerekiyorsa yapacağız, seferber olacağız"

Editör: Haber Merkezi