Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, bir basın toplantısı düzeyerek ülke gündemini değerlendirdi. Bir türlü çözüme kavuşturulamayan koalisyon görüşmeleri konusunda MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin şu anki görüşlerini paylaşan Ersoy, "Hepinizin malumu olduğu üzere, siyaset gündemi 7 Haziran’dan beri bir sorunun cevabını aramaktadır. Koalisyon kurulacak mı, yoksa bir erken seçim mi bizleri beklemektedir? Bilmenizi isterim ki, Genel Başkanımız 7 Haziran’ı 8 Haziran’a bağlayan gece ifade ettiği nokta ile aradan geçen zaman zarfında aynı noktada durmaktadır.MHP olarak bizim koalisyon şartlarımız bellidir" ifadelerini kullandı.
Milliyetçi Hareket Partisi'nin Sahabiye mahallesindeki parti binasında düzenlediği basın toplantısında ağırlıklı olarak , artan terör olaylarına değinen MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, şu ifadeleri kullandı:
"İçinde bulunduğumuz bu karanlık günlerde maalesef ülkemiz adeta bir terör kıskacına alınmıştır. AKP iktidarının tavizleri ile azgınlaşan terör örgütü PKK hain saldırılarına devam etmekte, her gün aldığımız vatan evlatlarının şehadet haberleri yürekleri dağlamaktadır.
Ülkemiz, içinde bulunduğumuz şu günlerde “analar ağlamasın” sloganıyla “terörü biz bitiririz” iddiasında bulunanların adını “çözüm” koydukları ihanetin faturasını ağır bir şekilde ödemektedir.
Teröristle müzakere etmenin terörün hain namlusunu üzerimizden çekmeyeceğini, müzakere ettiği terör örgütü için bol bol “ispatlamazlarsa şerefsizdirler” diyerek önce reddeden, kabul etmek zorunda kaldıktan sonra da gururla pazarlayanların ağzından çıkan “PKK aslında silah bırakmadı” cümlesi kanıtlamaktadır. AKP hükümeti, yaptıkları ihanetin doğurduğu sonuçları kabullenme yerine, gelinen noktayı en az hasarla ve siyasi menfaatlerime zarar vermeden nasıl atlatırım hesabında olan yüzsüzlüğü göstermektedir. Bu yüzsüz duruş ve söylemleri de her Milliyetçi-Ülkücünün öfkesi daha da artmaktadır. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Sayın Devlet Bahçeli, bugün yaşanan her şeyin sorumlusu PKK şımartıcılarını attıkları her yanlış adımda uyarmış, izlenmesi gereken adımları bir bir anlatmıştır. Tarih bir kez daha Liderimiz Devlet Bahçeli’yi haklı çıkarmıştır.
Genel Başkanımız dün ne söylediyse bugün de aynısını söylemiştir. Dünün müzakereci zihniyetinden beklentimiz, terörle mücadele noktasında atılması gereken bütün adımları atmalarıdır.Türk milletinin gelecek bir şehadet haberine daha dayanacak yüreği kalmamıştır. Aziz şehitlerimize rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı diyorum.Kıymetli Kayserililer,Ülkemiz terör belasını yaşarken belli başlı şer odakları MHP’yi odak noktası yaparak, asılsız ve ayakları yere basmayan fikirleriyle karalamaya çalışmaktadır.Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Teşkilatı olarak bu şer odaklarının karşında durmaya kararlı ve azimliyiz. Milliyetçi Hareketin Bilge Lideri Sayın Devlet Bahçeli Bey’in dünden bugüne sapmayan, partimizin ilkeleri doğrusunda tavizsiz ve kararlı bir şekilde izlediği siyaset noktasında duruyor olmaktan da onur ve şeref duyuyoruz.
Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin de belirttiği gibi “Şerefi olan için bayrak namus, vatan sevda, millet mukaddes bir emanet, ecdat el üstünde tutulması gereken hatıralar toplamının eseridir. Şeref bir isim değil, bir kıymettir. Bu kıymeti ne akili anlar, ne kötü adamı bilir, ne de yattığı yerden Kandil özlemi çekenler anlar.”
Biz de bugün burada bu açıklamayı yaparken şeref yoksunlarının anlamasını beklemiyoruz.
Şeref, bizler için mukaddesat uğruna can vermektir!
Vatan, millet, bayrak ve din uğruna şehadet şerbetini gözünü kırpmadan içmektir!
Şerefsizler ne bilsin!"

"BAHÇELİ, AYNI NOKTADA"
Önceki hafta MHP Merkezi'nde Genel Başkan Devlet Bahçeli ile görüştüğü için, bir türlü çözüme kavuşturulamayan koalisyon görüşmeleri konusunda MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin şu anki görüşlerini paylaşan Ersoy, "Hepinizin malumu olduğu üzere, siyaset gündemi 7 Haziran’dan beri bir sorunun cevabını aramaktadır. Koalisyon kurulacak mı, yoksa bir erken seçim mi bizleri beklemektedir?
Bilmenizi isterim ki, Genel Başkanımız 7 Haziran’ı 8 Haziran’a bağlayan gece ifade ettiği nokta ile aradan geçen zaman zarfında aynı noktada durmaktadır.
MHP olarak bizim koalisyon şartlarımız bellidir.
Genel Başkanımızın ifade ettiği, MHP’ye oy verenlerin bizi destekleme sebebi olan şartlarımız 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu dosyasının tekrar açılması, çözüm sürecinin derhal bitirilerek ihanetlere son verilmesi, anayasal sınırlarını aşan Erdoğan’ın anayasal sınırları içerisine çekilmesidir.
Genel Başkanımızın bu ilkeli duruşu tüm kesimlerin hedefi haline gelmemize neden olmuştur.
Herkes bilmelidir ki; MHP, Türkiye’de geleceğin teminatı huzur ve güvenin tek adresidir.
Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi en zor an ve darboğazlarda sağına soluna bakıp da kim var diye soran olursa; bilsinler ki, Türkiye sevdalıları henüz ölmemiştir.
Son Türkiye sevdalısı şehadet şerbetini içmeden hiçbir şer odağı Türkiye üzerindeki soysuz hedefine ulaşamayacaktır" dedi.
"DEVLET BAHÇELİ’NİN VATAN MÜCADELESİNDE HER DAİM ÖLÜMÜNE YANINDAYIZ"
Sözlerinin devamında, MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye karşı ihanet çetelerinin her cepheden saldırıya geçtiğini iddia eden Ersoy, "MHP Kayseri İl Teşkilatı olarak, ihanet çetelerinin her cepheden saldırıya geçtiği Liderimiz Devlet Bahçeli’nin vatan mücadelesinde her daim ölümüne yanındayız. Dost-düşman herkes bunu böyle bilsin… Kamuoyuna saygılarımla…" şeklinde ifadeler kullandı.
HABER : ALİ TÜRKASLAN
FOTOĞRAF : SELAHATTİN KARAKOÇ

Editör: Haber Merkezi