Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bakanlığının birimleri ile ilgili vizyon ve proje çalışmalarına devam ediyor.
Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan Özhaseki, “Çalışmalarımızın tamamını kapsayacak şekilde, ülkemizdeki tüm yapıların ve inşa alanlarının güvenliği ile ilgili üst politika ve stratejileri yeniden gözden geçiriyoruz. İnşa güvenliğinin teminatı olmanın gayreti içerisindeyiz.” dedi. Bakan Özhaseki, Ülke çapında sürdürülebilir yerleşme, kentleşme ve sağlıklı yapılaşmayı temin etmenin azmi içerisinde olduklarını vurguladı. Yapıya dönük çalışmaları; düzenleyici, denetleyici ve katılımcı olmakla birlikte 3 temel üzerine bina ettiklerini belirten Bakan Mehmet Özhaseki, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’nün faaliyetlerini şu şekilde anlattı:
“Teknoloji ve bilimsel verilerden azami derecede faydalanıyoruz. Bu minvalde, ulusal yapı denetim sistemimizle 339 bin 132 aktif işi ve 605 milyon m2 inşaat alanını online olarak denetliyoruz. 27.784 denetçi, 43.363 adet kontrol elemanı, 7.907 yardımcı kontrol elemanı, 46.303 şantiye şefinin görev aldığı dev bir denetim ekibine sahibiz. Tüm inşa projelerini elektronik ortama alıyoruz. Bu kapsamda 3.945 adet projenin, 274.000 adet paftasını tarayıp elektronik ortama aktardık. Yetki verilen kurum ve kuruluşların hizmetine açtık.”
Bakan Özhaseki, 2016 yılı içerisinde 812 adet yapım-proje işi için 4 milyar 269 milyon 246 bin 116 TL yatırımın gerçekleşeceğini kaydetti.Gençleri ve öğrencileri ilgilendiren yatırımlara öncelik verdiklerinin altını önemle çizen Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, bu kapsamda yapılan yatırımları şöyle ifade etti: “Sivas’ta, 7 adet yurt bloğuna sahip, 2250 kişilik öğrenci yurdu inşaatımızı en yakın zamanda tamamlayacağız. Şanlıurfa’mızda 5 adet yurt bloğuna sahip, 1.000 kişilik öğrenci yurdumuzu en yakın zamanda hizmete açacağız.

Karabük’te 600 öğrenci kapasiteli, 11 katlı 3 adet yurt bloğunu en yakın zamanda hizmete açacağız. İstanbul Avcılar İlçesi'ne 3.500 kişilik öğrenci yurdu yapıyoruz.”
Açıklamasında yaşlı ve engelli vatandaşlar için yapılan hizmetlere de değinen Bakan Özhaseki, “Adıyaman’da engelli vatandaşlarımız için tasarladığımız Aktif Yaşam Merkezini kuruyoruz. Yaşlılarımıza da hizmet ediyoruz. Uşak’ta 200 kişilik huzurevi yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezimizi en yakın zamanda hizmete açacağız.” Şeklinde konuştu. Bakan Özhaseki, son olarak ise “Her ilimiz için ayrı ayrı ürettiğimiz Kırsal Alanda Yöresel Mimari Özelliklere Uygun Tip Konut Projeleri’ni belediyelerimize bedelsiz olarak vereceğiz” dedi.

 
Editör: Haber Merkezi