Çevre ve Şehircilik bakanı Mehmet Özhaseki, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, “Bugün, Anadolu topraklarının geçilemeyeceğinin bir kez daha tüm dünyaya gösterildiği büyük zaferin 95. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Türk tarihinin zaferlerle dolu olduğunu mesajında belirten Bakan Özhaseki, “Zaferlerle dolu tarihimizde 30 Ağustos zaferi müstesna bir yere karşılık gelir. Büyük Taarruz adıyla da bilinen büyük zafer, tarih boyunca hiç bir zaman esareti kabul etmeyen aziz milletimizin destansı mücadelesinin adıdır. Zorluklar içinde sürdürülen milli mücadele, büyük bir fedakarlık ve kahramanlık örneğiyle zafere ulaşmış, böylece Cumhuriyet’in de temelleri atılmıştır” İfadelerini kullandı.

Yayınladığı mesajında Türk milletinin, şer odaklarına karşı azim ve kararlılıkla karşı koyduğunun altını çizen Bakan Özhaseki, dayanışma vurgusu da yaptı. Özhaseki, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Aziz milletimiz, dün olduğu gibi bugün de birlik ve bütünlüğümüze kastetmek isteyen şer odaklarına karşı aynı azim ve kararlılıkla karşı koymasını bilmiştir. Bu ruhla, birlik ve dayanışma içinde, cumhuriyetimizi korumak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne taşımak için çalışmaya devam ediyoruz. Bu düşüncelerle Zafer Bayramımızı kutluyor, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum”

Editör: Haber Merkezi