Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Şu ana kadar biz iktidarda 7 milletvekili ile beraber Kayseri’ye hizmet ve temsil ettik. İhtimaldir ki, bundan sonra 8 milletvekili ile beraber temsil etme durumu çıkabilir" dedi. Kayseri'de bu seçimde Ak parti’nin 5, MHP’nin 3 milletvekili ve CHP’nin 1 milletvekili çıkarttığı hatırlanınca Yıldız'ın açıklamasıyla Ak Parti- MHP koalisyonunu ima ettiği değerlendirildi.

Kayseri’de Ak Parti Kadın Kolları'nın düzenlediği 'Kitap aklın ilacıdır"' etkinliğine katılan Bakan Taner Yıldız, gazetecilerin koalisyon seçenekleriyle ilgili sorularını yanıtlarken şunları söyledi:

"Siyasetçiler bu manada bir tıkanıklığa yol açmayız. Hele hele Ak Parti, 13 yıldan bu yana Türkiye’nin idaresine konulan güçlü bir iradedir. Vatandaşımız sandıkta tercihini böyle yaptı. Vatandaşımızın tercihi başımızın üstünedir. Bunu daha öncede, yani seçimden öncede söylemiştik, şimdi yine söylüyoruz. Ak Partili yine bir hükümet kurulacak ama koalisyonla birlikte görülüyor. Koalisyon kelime anlamı olarak kaynaşma demektir. Bunu kaynaşmanın mutlaka ülke adına olması, sağlanabiliyor olması gerekmektedir. Şu ana kadar iktidarda 7 milletvekili ile beraber Kayseri’ye hizmet ve temsil ettik. İhtimaldir ki, bundan sonra 8 milletvekili ile beraber temsil etme durumu çıkabilir. Bu arada Kayseri’de birliğin ,beraberliğin ve yekpare davranmanın da mutlaka örneği olacaktır. Ama, koalisyon bir çok alternatifi ile gündemdedir; MHP ile olabilir, diğer partilerle özellikle CHP ile gerçekleşebilir. Henüz konuşmak erken. Dediğim gibi Kayseri, şimdiye kadar iktidarda 7 milletvekili ile temsil edilirken, şimdi 8 milletvekili ile temsil edilebilir. Gelişmeleri hep birlikte takip edeceğiz."
Editör: Haber Merkezi