Saadet Partisi Kayseri İl Başkanlığı kasım ayı divan toplantısı yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan il başkanı Baki Coşkun, “Bizler yaklaşık 8 aydır vatandaşın geçimini konuşmak için geçim ittifakı çalışmaları yürütmeye gayret ediyoruz. Biz vatandaşın asıl gündemini konuşurken vatandaşın böyle bir derdi yok diyenler bugün maalesef acı gerçeklerle yüzleşmek zorunda kaldılar. Döviz kurlarındaki artışı önemsemeyip reel piyasaya kafa tutan iktidar mensupları acı faturayı vatandaşımıza kesti ve hesabı ödemesini bekliyor. Özellikle son dönemde elektriğe, doğalgaza, akaryakıta, ev kiralarına ve birçok gıda ürünlerine gelen fahiş zamlar vatandaşımızın belini iyice büktü.

Halkımız ise yetkili kişilerden bir moral bir teselli beklerken “Bir kilo domates yerine bir tane al” diyen, “Gerekirse kuru soğan ekmek yeriz” diyen izansız vekillerle karşılaştılar. Yine bir bakıyoruz ki Kayserili hemşerilerimizin derdinden bihaber olan vekillerimize asgari ücretle geçinen vatandaşlarımızın gelirinin ne kadar olması gerektiğine ilişkin soruya “Ben bilmem, onu düşünenler düşünsün” gibi ciddiyetsiz ve sorumsuz bir cevap vermekten çekinmiyor.” şeklinde konuştu.

İktidarın çözümleri bulmak yerine bir sonraki seçimi göstermesinden vatandaşın isyan ettiğini belirten Baki Coşkun, “Yine diğer bir vekilimiz adaşım Sayın Baki Ersoy Bey ise bir konuşmasında ‘Ekonomik problem var biz biliyoruz, bu problemleri çözecek olan Cumhur İttifakıdır’ diyor. Sayın vekile huzurlarınızda soruyorum ne zaman çözeceksiniz Cumhur İttifakı iktidara gelince mi? Yeter artık hamasi cümlelerle halkımızı aldatmayı bırakınız, mühür de sizde yetki de haydi buyurun çözün. Çözmek için neyi bekliyorsunuz. Ama şunu bilmelerini istiyoruz ki vatandaşımız her şeyin farkında ve günü geldiğinde kendisini aldatanlara gerekli cevabı sandıkta verecektir.” dedi.

SP Genel Başkan Yardımcısı Ersan Bilgin ise “Vatandaş 20 yıldır bütün desteği verdi. İsterken azami verirken asgari. Yetti artık. Halen algı ile memleketi yönetme derdindeler. Erbakan Hocamız vefatından önce toprak ayaklarının altından kayıyor demişti. Bunu ise 4 başlıkta belirtti. Ekonomik yıkım, manevi tahrifat, eğitim, dış politika faciası. Lafa gelince Erbakan Hocadan bahsediyorlar. Soruyorum faizle ilgili hangi adımları attınız? Bir tane komşumuz kaldı mı? Masa başından iş yapan iktidar anlayışını reddediyoruz. Adil, sevgi dolu bir yaşam istiyoruz. Bu durumdan çıkacak bir yol bulmanın, yollar açmanın kıymeti çok büyüktür. Bunun adresi de Saadet Partisi’dir.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi