AKP’de seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından tartışmalarda alevlenmeye başladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, seçim akşamı yaptığı balkon konuşmasına gönderme yapan bazı partililer, ortada başarının olmadığını belirterek, “Bal gibi başarısızlık” şeklinde yorum yaptı.  AKP’de mevcut yönetime en sert eleştiri ise partisinin Melikgazi eski İlçe Başkanı Sadi Köylü’den geldi. Kayseri’nin çantada keklik göründüğünü belirten Köylü, istifa imasında bulundu. Köylü, “Kesinlikle oturup hataların nereden kaynaklandığını bulmak gerek. Hem de hemen birileri hesap vermeli milleti avutmadan, biraz izan var ise, birileri o koltuklardan kalkmalı hemen” ifadelerini kullandı.
             7 Haziran seçim sonuçlarının açıklanması ile birlikte tek başına iktidar olamayan AKP’de tartışmalarda gün yüzüne çıktı. Özellikle sosyal medya üzerinden bir araya gelen bazı AKP’liler seçim sonuçlarını masaya yatırırken, alınan yüzde 40.7 oranındaki oyun “başarı” değil “bal gibi kayıp” olduğu görüşünde. Bu yöndeki en sert eleştiri ise AKP’nin Melikgazi eski İlçe Başkanı Sadi Köylü’den geldi. Bir süre önce Milletvekili aday adayı da olan ancak listede yer bulamayan Köylü, parti yönetimine adeta istifa imasında bulundu.

“NASIL İÇİNE SİNDİRECEKSİN BU OLMALIYDI”
Sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan, AKP Genel Başkanı ve aynı zamanda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim sonrası yaptığı balkon konuşmasına atıfta bulunan Köylü, “Çıkacak başarıdan bahsedeceksin, nasıl içine sindireceksin bu olmalıydı” ifadelerini yazdı. Köylü’nün bu yöndeki paylaşımına partililerinden de destek geldi. Köylü’nün, bir partilinin “Kayseri’yi çantada keklik görenler Truva atında olanlar çıkın ortaya” şeklindeki yorumuna, “Kekliği gördüler” yanıtını vermesi dikkat çekti.

“HEMEN BİRİLERİ HESAP VERMELİ MİLLETİ AVUTMADAN”
Seçim sonuçlarına yönelik olarak partisine ağır eleştirilerde bulunan Köylü, parti yönetimine yönelikte çarpıcı ifadeler kullandı: “Kesinlikle herkesin vebali var. Ak parti kaybetmedi de kim kaybetti bal gibi kayıp. Herkes kendini sorgulamalı, gereğini yapmalı. Sevinmiyor içimiz yanıyor tehlikeyi her yerde anlattık ama dinletemedik biz biliriz diyenler ne yapacak bekliyoruz. Hemen birileri hesap vermeli milleti avutmadan, biraz izan var ise. Kesinlikle oturup hataların nereden kaynaklandığını bulmak gerek. Hemen birileri o koltuklardan kalkmalı hemen”
AKP’DE İSTİFA SESLERİ
Sosyal medya üzerinden tartışan ve Köylü’nün yorumlarına destek veren bazı partililer de, sorumluların derhal istifa etmesi yönünde çağrıda bulundu. İşte sosyal medya üzerinden yapılan düşündürücü ve bir o kadar da AKP cephesinin düşüncelerini ortaya koyan seçim analizleri:
 “BU İŞ ZENGİN MAHALLESİNDE GÜL DAĞITMAKLA OLMAZ”
 Mehmet Baran: “Biz doğruları söylediğimiz zaman bizi bir yerleri ile gülenler oturup bunun hesabını nasıl verecekler onu düşünsünler. Zengin mahallelerinde gezip de gül dağıtmakla olmuyor bu iş paralelin istediği oldu isteseler bu kadar beceriksizlik gösteremezlerdi.” Gülüzar Selamoğlu: “Böyle olmamalıydı çok yazık. oldu. inanın şok olduk ailece. ne diyecem bilemiyorum, hesap kim verecek Mehmet Baran: “Başkanım her şerde bir hayır vardır her zaman reisin arkasına sığınıp geçiniyorlardı gerçeklerin göründü çok iyi oldu çibiliyetleri bu kadar işte”

“AKP’DE EMEĞİ OLMAYIP BBP GELENLER NE OLDU?”
şeref Digeş: “6 balık sırtı dediğimde kimse inanmamıştı ne oldu haseki başkanın zorlaması 5. şehit babası ne oldu. Ankara’dan listelere müdahale edenler il başkanını değiştirenler. AKP’de emeği olmayıp BBP gelenler ne oldu. Daha bunun gibi niceleri ne oldu siz orada oturun bakalım bu faturanın bedelini kim ödeyecek” Zülfikar Ali Erdoğan: “Sadi Köylü Başkanım Melikgazi İlçe Başkanıyken Ak Parti Melikgazi Teşkilatı ilçe bazında Türkiye birincisi olmuştu, hatırlatırım saygılarımla.” TC Abdullah Özkanlı: “Sadi Amca Sizin gibi değerli insanları dışlayıp siyasetle uzaktan yakından alakası olmayan insanları milletvekili yaparlarsa bu sonuç kaçınılmazdı iyiler mutlaka kazanır sabırla bekleyin güzel günler elbet gelir!”
“REİS TEK BAŞINA ALDI BU SECİMİ, ‘BAŞARI DEĞİL REZALET”
Ergün Sezer: “Reis tek başına aldı bu secimi 5 vekil mi basarî” Osman Özdemir: “Başkanım bu bir başarı değil rezalettir. Tek kelime ile eskileri küstürdüler halka giderken bile yapmacıktılar yazık ettiler partiye yazık ettiler memlekete” Mustafa Özmen: “Sayın başkanım paralelcileri bitirin” Sadi Köylü: “Evet paralel nerde ise temizlenmeli”
“KAYSERİ’Yİ ÇANTADA KEKLİK GÖRENLER”
Ergün Sezer: “Kayseri’yi çantada keklik görenler truva atinda olanlar çıkın ortaya” Vedat Kılıç: “sayın başkanım sesimizin çıkması lazım” Ahmet Yıldırım: “Sadi başkanım ar yiğide göre hesabını derhal versinler” Enver Kahraman: “İstifaaaaaaaaa bekliyoruzzzzzz”  " , "Ömer Mahmut Bürüngüz : Başarısızlığı başarı gibi göstermeye çalışıyorlar"
Editör: Haber Merkezi