BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, dün partisinin il kongresi için Kayseri'ye geldi. Kongrede döviz fiyatlarına değinen Baş, “Dolar olmuş 10 lira. Şu ülkeyi ben yöneteyim doları 1 lira 20 kuruşlardan alayım 10 lira yapayım insan içine çıkamam. Sizi yüzde yüz, yüzde bin fakirleştireyim yüzünüze bakamam, utanırım. Rezalete bakar mısınız, dolar olmuş 10 lira. Bizim çocuklar video yapmış aylar önce diyorum ki, 'Türkiye'de dolar 10 lira olsa kim şaşırır.' Şimdi dolar olmuş 10 lira bir baktım kimse şaşırmamış” diye konuştu.

'MUTFAK ALIŞVERİŞİMİZİ YAPAMIYORUZ'

Seçim barajına değinen Baş, “Bakın bugün ülkede tartışılacak şey önümüzdeki seçimde hükümet partisinin yüzde 50'yi toparlayıp toparlamayacağı olmamalı, eğer biz vatandaşsak, kendi kararlarımızı kendimiz verebiliyorsak konuşacağımız şey şu olmalı: Hükümet bir dahaki seçimde barajı aşabilir mi acaba? Demokrasi ülkelerinde bu konuşulur. Ben bugün hükümeti destekleyen kardeşlerime de söylüyorum; sizin durumunuz iyi, siz kazanıyorsunuz, mutlusunuz, siz ekonomiyi iyi görüyorsunuz ama biz açız kardeşim, bizim durumumuz vahim. Biz kiramızı, faturamızı ödeyemiyoruz, mutfak alışverişimizi yapamıyoruz. Yanlış mı söylüyorum? Bunlardan hangisine içinizden biri 'Ben bunları rahatlıkla yapabiliyorum' der?” ifadelerini kullandı.

'ŞEKER KRİZİ YAŞIYORUZ'

Son dönemde Şeker Fabrikalarının özelleştirildiğini söyleyen Baş, “Hemen hemen bir ay önce Çorum'dayız. Çorum'un girişinde kocaman bir şeker fabrikası var. Çorumlularla sohbet ederken 'Bu fabrika kimin' dedim, '2018'de özelleştirildi' dediler. Peki daha önce kimindi devletin, devlet kimin, bizim. Sen kimin malını kimseye sormadan özelleştiriyorsun. Bugün şeker krizi yaşıyoruz. Yakında, 'Zaten şekersiz çay daha sağlıklıdır' sözlerini duymaya başlarsınız. Şimdi sen kalktın her şeyi özelleştirdin. Bunu buradan yetkililere de soruyorum, bu devlet hangi özelleştirmeden kâr etti? Hep zarar etti, niye özelleştirdin? Birini yaptın baktın zarar ediyor, ikisini yaptın baktın zarar ediyor, yahu üçüncüyü yapma. Bütün devlet özelleştirilir mi? Bu kadar borçlu bir ülke haline getirilir mi?" şeklinde konuştu.

'ÖZELLEŞTİRİLEN HER BİR FİRMAYI DEVLET YÖNETİMİNE GERİ ALACAĞIZ'

Özelleştirilen tüm kurumları BTP iktidarında geri alacaklarını ifade eden Hüseyin Baş şöyle konuştu: “Bakın Milli Ekonomi Modeli önümüzde. Bugün biz özelleştirilen her bir firmayı devlet yönetimine geri alacağız. Bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Bakın bunu hiçbir siyasi size söylemez, Bağımsız Türkiye Partisi özelleştirilen bütün devlet ve millet servetlerini geri alacaktır. Bunun yanında bize zormuş gibi gösterilen bütün üretimleri BTP olarak biz gerçekleştireceğiz."dedi.(BGC)

Editör: Haber Merkezi