Ramazan Sohbetleri programına katılan Yeşilhisar Belediye Başkanı Taşyapan, ilçede tamamlanan ve devam eden projeler hakkında bilgi verdi. İlçenin tarım alanında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Taşyapan, Develi ikinci merhale sulaması Gümüşölen Barajı’nın dolu olduğunu ve buradan yaklaşık 300 bin hektarlık alanın sulanabileceğini söyledi. İlgili sulama projesi ana hat döşemesinin de devam ettiğini belirtti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından derlenen sosyo-ekonomik gelişmişlik raporuna da değinen Belediye Başkanı Taşyapan, “Son yayımlanan ekonomik gelişmişlik raporuna göre ilçemiz, 2017’de 600’üncü sıradayken şu an 441’inci sıraya yükseldi. Ayrıca 16 ilçemiz arasında 11. sıradan 6. sıraya geldik” dedi.

“TURİZM ALTYAPISIYLA VE KÜLTÜR VARLIKLARIYLA SOĞANLI BÖLGEMİZDE CİDDİ BİR POTANSİYEL VAR”

İlçenin turizm alanındaki potansiyeli hakkında da bilgi veren Taşyapan, “Turizm altyapısıyla ve kültür varlıklarıyla Soğanlı bölgemizde ciddi bir potansiyel var. Sağlık turizmi adına iç turizme büyük katkısı olan İçmece turizmi bizde. Soğanlımızda Büyükşehir Belediyemizle birlikte şimdi büyük bir proje başlattık. Soğanlımızın meydan projesi diye. Meydandaki görselleriyle birlikte yeniden elden geçmesi gerekiyor. Örenyeri’nin girişinden meydana kadar elden geçilecek. Ayrıca o bilgedeki kültür varlıkları projeleri tekrar yenileniyor, tamiratları için sayın valimiz tarafından ödenekleri yapıldı” dedi.

“MEYDANI YENİDEN DÜZENLEME HAYALİM VAR”

3. etap TOKİ projesinde ihale aşamasına geldiğini belirten Yeşilhisar Belediye Başkanı Taşyapan, Küçük Sanayi Sitesi yapımı için sanayi esnafıyla diyalog halinde olduklarını söyledi. İlçeye en büyük kazanımlarından birinin yeni yapılacak olan Jandarma binası olacağını, bunun yanında Kaymakamlık binasının yenileceğini de belirtti. “Hayalim” dediği projesini de açıklayan Taşyapan, “Meydandaki bir okulumuzu daha uygun bir yere taşımak istiyoruz Ardından meydanın yeniden düzenlenmesi adına bir hayalim var” ifadelerini kullandı. (1HA)

Editör: Haber Merkezi