MHP’de 19 Haziran’da yapılması planlanan kurultay öncesinde Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Kayseri’ye gelecek. Akşener’in gerçekleştireceği ziyaret öncesinde MHP’de Değişim Hareketi Komitesi, basın toplantısı düzenledi. Komite adına konuşan Mustafa Öztürk, “Türk milliyetçiliğinin siyasi organı olan MHP’yi iktidar yapmak istediğimiz için MHP’deki Değişim Hareketi’nsavunuyor ve destekliyoruz” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısına MHP’ye gönül veren çok sayıda isim ve tertip komitesi üyesi katıldı. Komite adına konuşan Bilgi Yurdu Derneği Başkanı Mustafa Öztürk,  AKP iktidarının sebep olduğu felâket girdabından kurtulmanın tek yolu, Türk milliyetçiliğinin iktidara gelmesinden geçtiğini ifade etti. Öztürk, “Ancak bu iktidar yolu, bugün MHP Genel Merkezi tarafından “iktidar olmasak da olur” anlayışı nedeniyle kapalı tutuluyor. Biz bu yolu açacağız.

        1 Kasım’daki seçim yenilgisi üzerine MHP seçmeni istedi ki bu yenilginin sebepleri konuşulsun; hatalar ve yanlışlar ortaya konulsun… Bunun için olağanüstü kurultayın toplanması gerekirdi. Ancak genel merkez ülkücü kamuoyundan yükselen seslere kulaklarını tıkadı, Kurultay taleplerini reddetti.        548 delegenin iradesi yok sayıldı. Kurultay isteyenlere mahkeme yolu gösterildi. Bu talepte bulunan bütün teşkilatlar kapatıldı. Hak etmediğimiz kaba ve çirkin sözlere muhatap olduk” dedi.

Parti teşkilatlarının kapatılmasının parti çıkarı açısından zararlı olduğunu kaydeden Öztürk, şunları söyledi:

“      Bu tavır ve uygulama, demokrasinin kurallarına uymadığı gibi Türk toplumunun “hak, hukuk ve adalet” anlayışına da hiç yakışmamıştır. Özellikle teşkilat kapatmalarını parti çıkarı açısından çok zararlı buluyoruz. Çünkü, MHP’yi iktidar yapma amacından çok AKP’yi iktidarda tutma amacına hizmet edilmektedir.      Herkesin bilmesini isteriz ki MHP iktidar partilerinin arka bahçesi olmak için kurulmamış, Türk milliyetçiliğini iktidar yapmak amacıyla kurulmuştur. Herkes, rahmetli Başbuğ’u ve Türk milliyetçiliğini iyi ve doğru anlasın. İktidarı hedeflemeyen bir ideoloji ve fikir hareketi düşünülemez.   Bizler, Türk milliyetçiliğinin siyasi organı olan MHP’yi iktidar yapmak istediğimiz için MHP’deki Değişim Hareketi’ni savunuyor ve destekliyoruz.”

 

Değişim Hareketi’nin bir hak ve hukuk hareketi olduğunu belirten Öztürk, “Bir demokrasi hareketidir ve bir millî harekettir. Başlangıçta MHP’nin bir iç meselesiydi, bugün tüm Türkiye için bir umut hareketine dönüşmüştür. Bu, kaçırılmaması gereken tarihi bir fırsattır. Dolayısıyla, MHP genel merkezi kamuoyunun sesine kulak vererek olağanüstü kurultayı engelleyici taktiklerden hemen vazgeçmelidir” diye konuştu.

        Kamuoyu araştırmaları, değişimin gerçekleşmesi halinde, MHP’nin oyunu yüzde 20’nin üzerinde olduğunun altını çizen Öztürk, halkın teveccüh ve beklentisi günden güne arttığını ifaed etti. Öztürk, şunları kaydetti:

“Bu oran yükselmeye devam edecektir. Bu gerçek karşısında, iktidar partisinin korkuya kapılması normal sayılabilir; ancak kendi genel merkezimizin korku ve öfkesini anlamakta zorlanıyoruz.

        15 Mayıs’ta yapılması engellenen Olağanüstü Kurultay, Yargıtay kararı gereğince Çağrı Heyeti’nin belirlediği 19 Haziran 2016 tarihinde yapılacaktır. Yargıtay’ın kararına herkes saygı duymak ve uymakla yükümlüdür. Dolayısıyla Sayın Genel Başkan’ın verdiği sözde durması hukukî bir mecburiyet haline gelmiştir.

        Değişim Hareketi, milletimizi bütünüyle kucaklayarak bir çığ gibi büyüyor. Bu çığı, başlatan liderlerden ve Türkiye’nin yeni umudu olan Meral Akşener Hanımefendi 04 Haziran 2016 Cumartesi günü Kayseri’de olacaklar, saat 18.00’da Boğazköprü’de karşılandıktan sonra Fuar içerisindeki Kadir Has kapalı Spor Salonda halkımıza hitap edeceklerdir.

        Değişim Hareketi’nin başarısı MHP kadar Türkiye’miz için de önemli, gerekli, hatta elzemdir. MHP’de iktidar yolunu, ülkede tıkanan demokrasi yolunu açacaktır. Bu nedenle bizler, yarınların daha güzel olacağına inanıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi