24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek olan erken seçim öncesi, Büyük Birlik Partisi Kayseri teşkilatına mensup olduğu belirtilen yaklaşık 150 kişi, İYİ PARTİ’ye geçti. İYİ PARTİ Kayseri 2. Sıra Milletvekili Adayı 15 Temmuz Gazisi Fatih Eryılmaz’ın verdiği iftar yemeğinde konuşan Büyük Birlik Partisi Kayseri Eski İl Başkanı İsmail Topuz, “BBP Genel Başkanı Mustafa Destici kendini gitti Ak Parti’ye entegre etti ama BBP tabanının yüzde 90’ı İYİ PARTİ’yi destekliyor. BBP’de hiç kimse Ak Parti veya Mustafa Destici’yi desteklemiyorlar! Bunu kamuoyunun bilmesini arzu ediyorum” dedi. Yemekte ayrıca, Nizami Alem Gençlik Derneği ve BBP Kayseri Gençlik Kolları Eski Yöneticileri de İYİ PARTİ Kayseri 2. Sıra Milletvekili Adayı 15 Temmuz Gazisi Fatih Eryılmaz’a tam destek açıklaması yaptılar.

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde FETÖ’cülerle girdiği mücadelede vurularak Gazi olan, Kayseri’nin Bünyan İlçesi nüfusuna kayıtlı Emekli Emniyet Müdürü İYİ PARTİ Kayseri 2. Sıra Milletvekili Adayı Fatih Eryılmaz, Elit düğün salonunda bir iftar yemeği verdi.

“BBP’NİN HAFIZASI ŞUAN İYİ PARTİ’DE”

Büyük Birlik Partisi Kayseri teşkilatına mensup olduğu belirtilen yaklaşık 150 kişinin İYİ PARTİ’ye geçtiği iftar yemeğinde konuşan Büyük Birlik Partisi Kayseri Eski İl Başkanı İsmail Topuz, “Büyük Birlik Partisi’nin hafızası şuan İYİ PARTİ’de! Bütün arkadaşlarımız İYİ PARTİ’ye iştirak etmiş durumdalar” şeklinde ifadeler kullandı.

“DESTİCİ KENDİNİ AK PARTİ’YE ENTEGRE ETTİ”, “BBP TABANININ YÜZDE 90’I İYİ PARTİ’Yİ DESTEKLİYOR”

Sözlerinin devamında neden İYİ PARTİ saflarına geçtiğini anlatan Topuz, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin kendisini Ak Parti’ye entegre ettiğini ancak Büyük Birlik Partisi’nin tabanın yüzde 90’ının tamamen İYİ PARTİ’ye destek verdiğini belirterek şunları söyledi:

“Bizim Büyük Birlik Partisi’nden ayrılmamız çok zor oldu. Rahmetli Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu bey, ilkeli, omurgalı, vatanını milletini seven, 80 milyonu kucaklayacak bir siyaset anlayışıyla bizimle birlikte 20 yıl siyaset yaptı. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile yapmış olduğum siyasi hayatımdan, harcadığım paradan ve zamanımdan zerre kadar pişman değilim. O bu millete vefa borcunu canıyla ve bedeniyle ödedi! Biz zaman ve para harcamışız onun ödediği bedel karşılığında denizde bir damladan farkı yok. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu gerçekten iyi bir devlet adamı, dava adamı, iyi bir dostu Allah mekânını cennet eylesin. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatından sonra partinin genel başkanlığını yapan Yalçın Topçu ve Mustafa Destici beyler, 2010 referandumunda “Yetmez ama Evet” diye sahaya indiklerinde ben kendilerine referandumda AKP’ye verilen desteğin yanlış olduğu beyan ederek 2011 yılında kendi isteğimle BBP’den ayrılmıştım. “Siz AK Parti’ye çalışıyorsunuz, Muhsin beyin koltuğunu dolduramıyorsunuz! Oturduğunuz koltuğunda neresi olduğunu bilmiyorsunuz” diyerek ayrıldım. Keşke ben yanılsaydım! Bugün geldiğimiz nokta itibariyle Büyük Partisi’nin Genel Başkanı Mustafa Destici kendini gitti Ak Parti’ye entegre etti. Burada şunun bilinmesini istiyorum. Büyük Birlik Partisi’nin tabanın yüzde 90’ı tamamen İYİ PARTİ’yi destekliyor! Mustafa Destici’nin ve yanındaki birkaç arkadaşımızın haricinde Genel Merkez Yönetimi olarak da bunu özellikle beyan etmek istiyorum. Hiç kimse Ak Parti veya Mustafa Destici’yi desteklemiyorlar! Bunu kamuoyunun bilmesini arzu ediyorum.”

NİZAMI ALEM ÜLKÜCÜLERİ VE BBP GENÇLİK KOLLARINDAN FATİH ERYILMAZ’A TAM DESTEK GELDİ

Daha sonra kürsüye gelerek Nizami Alem Gençlik Derneği adına konuşan Mehmet Kalabalık, “İYİ PARTİ Kayseri 2. Sıra Milletvekili Adayı 15 Temmuz Gazisi Fatih Eryılmaz’ı çıktıkları bu yolda desteklemeyi bir borç biliriz. TBMM’ye hangi amblem altında girerlerse girsinler İlahi Kelimetullah için Nizami Alem davasına hizmet edeceklerinden en ufak bir tereddüdümüz yoktur” dedi.

Diğer yandan 2009 ile 2015 yılları arasında BBP’de Gençlik Kolları Kayseri İl Başkanı olarak görev yapan Mustafa Dirmen de İYİ PARTİ Kayseri 2. Sıra Milletvekili Adayı 15 Temmuz Gazisi Fatih Eryılmaz’a destek verdiklerini belirtti.

ERYILMAZ KENDİSİNİ DESTEKLEYEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Son olarak kürsüye iftar davetine ev sahipliği yapan İYİ PARTİ Kayseri 2. Sıra Milletvekili Adayı 15 Temmuz Gazisi Fatih Eryılmaz geldi. Kendisine destek veren herkese teşekkür eden Eryılmaz, Türkiye’nin tarihi bir dönemeçle karşı karşıya olduğunun altını çizerek 24 Haziran seçimlerinin önemini anlattı.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi