Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve Kayseri Milletvekili Aday Adayı Ali Paşa Tan, parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile 7 Haziran da yapılacak Milletvekilliği seçimlerinde resmen aday adayı olduğu açıkladı. CHP il binası önünde toplanan yüzlerce kişiye seslenen Tan, "Ben her zaman partimin emrinde oldum. Üreten mutlu Türkiye'yi hep birlikte kuracağız. Üreten ancak ürettiğini hakça bölüşebilen mutlu bir Türkiye için adayım " dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve Kayseri Milletvekili Aday Adayı Ali Paşa Tan, parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile 7 Haziran da yapılacak Milletvekilliği seçimlerinde resmen aday adayı olduğu açıkladı.

"AYAKKABI KUTUSUNDAKİ DOLARLAR, AVROLAR YETMEDİ"

CHP Kayseri il binası önünde düzenlenen platformda ilk olarak kürsüye gelen CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez bankası çıkışı ile AKP iktidarının icraatlarını eleştirdi.
" Hazine nazırı ve baş veziri yanına oturtursa yandık. Vallahi yiyecek ekmek parası bile bulamayacağız" diyen Ayan, "Kendilerine yaptıkları saraylar şimdi de hazine baş vezirini beğenmiyor padişah efendi. Taktı Merkez Bankası Başkanına adamın gözü hazinede, ayakkabı kutusundaki dolarlar, avrolar yetmedi. Şimdi hazine nazırı ve baş vezire taktı. Hazine nazırı maliye bakanı, baş vezir de merkez bankası başkanı. Sayın padişah şimdi onlarla uğraşıyor. Kuvvet ayrılığı dengesinin ne kadar önemli olduğunu burada görüyoruz. Eğer Allah esirgesin bir de hazine nazırı ve baş veziri yanına oturtursa yandık vallahi yiyecek ekmek parası bile bulamayacağız. O noktaya geldik." dedi.

"KİM GELMİŞSE O LİSTENİN TAMAMEN ONAYLANIP BİZİM ÖNÜMÜZE VE KAYSERİ HALKININ ÖNÜNE SUNULMASINI İSTİYORUM"

CHP Kayseri örgütündeki milletvekili adayı belirleme sistemiyle ilgili düşüncelerini de burada partilileriyle paylaşan Ayan, "Ben sevgili adaylarımıza kınalı koçlar diyorum. 7 Haziran akşamı AKP'nin yıkılışını inşallah buradan ilan edeceğiz. Ben il başkanı olarak sizlerin duygularını devamlı Ankara'ya taşıyorum. Bizim hedefimiz Kayseri inşallah bu kadar zorlu bir ortamdan göndereceğimiz 9 milletvekilinden, yüreğimden hepsi geçiyor ama en az 1 tane de bakanımız olursa keyfimize diyecek olmaz. Bu heyecan ve bu coşku devam edecek. Talebimiz örgütümüzün yaptığı, AKP'nin savcısının ve polisinin olmadığı örgütümüzün yaptığı ön seçimin bizi daha onurlandıracağı düşüncesiyle tek bir kişinin bile değiştirilmemesi için sizin adına genel başkanım ve genel merkezimizle görüşeceğim. Hatta 2. sıradaki adayımız biliyorsunuz kontenjan o adayımızın bile değiştirilmemesi, kim gelmişse o listenin tamamen onaylanıp bizim önümüze ve Kayseri halkının önüne sunulmasını istiyorum. Çünkü heyecan bizde coşku bizde! Örgütümüzü seçime hazırlayan bizleriz. Bizim karar verdiğimiz adaylarımızla da bu işi Allah'ın izniyle başaracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde ifadeler kullandı.

" ÜRETEN, MUTLU BİR TÜRKİYE'Yİ HEP BİRLİKTE KURACAĞIZ"
Ayan'ın sözlerinin ardından kürsüye Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve Kayseri Milletvekili Aday Adayı Ali Paşa Tan geldi.
Adaylık açıklaması öncesi CHP il binası önünde toplanan yüzlerce kişiye seslenen Tan, AKP iktidarının ülkeyi perişan ettiğini savunarak, "Ülke nüfusunun 4/1'i işsiz. Gençler, kadınlar mutsuz. Esnaf siftah yapmadan kepenk kapatıyor. Halk, emekli, köylü ve sanayici perişan! Çiftçi üretemiyor, üretimin olmadığı bir yerde huzur olmaz. Aile reisi eve ekmek götüremiyorsa evde huzur olmaz. Dolayısıyla sokakta, ilde ve ülkede huzur olmaz. AKP iktidarının istediği de zaten budur. Bizi birbirimize düşürmek, nifak sokmak, yaptıkları olağanüstü hırsızlıklarını ört pas etmek. 7 Haziran çok önemli bir dönüm noktasıdır. Biz parti olarak buna hazırız zaten vatandaşımız da özlemle bunu bekliyor. 8 önemli projemizle el ele omuz omuza vererek, inşallah ülkemizdeki bu kara bulutları başımızdan defedeceğiz. Üreten, mutlu bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız. Buna inancım tamdır. Biz inanıyoruz halkımızda inanacaktır. Bunu sağlayacak olan da bizleriz." dedi.
"HEP PARTİMİN EMRİNDE OLDUM"
Sözlerinin devamında, "Ben kadınların özgürlüğü ve mutluluğu için adayım. Ben, gençlerimiz, işçimiz, köylümüz, emeklimiz, dulumuz, yetimimiz, sanayicimiz için adayım. Türkiye'nin üreten bir ülke olabilmesi için adayım. Üreten ancak ürettiğini hakça bölüşebilen mutlu bir Türkiye için adayım" ifadeleriyle neden aday olduğunu açıklayan Tan, şöyle konuştu:
"Beni bilenler bilir. Öteden beri ben yollarda halkımın içindeyim. İyi günde kötü günde partililerimin emrindeyim. Hep partimin emrinde oldum bundan sonrada emrinde olmaya devam edeceğim. Ben her zaman elimi taşın altına koydum elim hala taşın altında olmaya devam ediyor. Bu benim için yaşam tarzıdır. Biz siyaseti kendi menfaatimiz için değil, ülkenin menfaati için yapıyoruz. Tüm CHP'liler de böyledir. 12 Eylül öncesi partimiz kapatıldı, partimizin malları ve mülkleri ellerinden alındı. Bu parti 1999'da baraj altında kaldı. Müteahhitleri, taşeronları, iş adamları olmadı. Devlet kapısında bir tane çocuğunu işe aldıramadılar. Ama hepsi bu gün dimdik ayakta ve hepsi bu gün buradalar. Türkiye'nin her yerinde iktidarı bekliyorlar."
"MALLARINA MAL KATTILAR, GEMİLERİNE GEMİ KATTILAR, UÇAKLARINA UÇAK KATTILAR"
Son olarak, AKP'nin komşularla sıfır sorun politikasının tüm komşularımızı sıfırladığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzük polemiğine müdahil olan Tan, "Bunlar iktidara geldiğinde sıfır sorun dediler, ne kadar komşumuz varsa hepsini sıfırladılar. Dönemin Başbakanı şimdi Cumhurbaşkanı hatırlarsanız kürsüden "Benim bir tane yüzüğüm var. Eğer bundan başka benim bir malım olursa bilin ki bu haksız kazançtır. Bilin ki hırsızlıktır" dedi. Yaşananları tüm halkımız görüyor, detaylarını açıklamaya gerek yok. Mallarına mal kattılar, gemilerine gemi kattılar, uçaklarına uçak kattılar" diye konuştu.
PARTİLİLER BAŞARILAR DİLEDİ
Yapılan konuşmaların ardından partililer, aday adaylığını açıklayan Ali Paşa Tan'ı tebrik ederek başarılar dilediler.

HABER: ALİ TÜRKASLAN-SELAHATTİN KARAKOÇ

Editör: Haber Merkezi