AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır’da birtakım ziyaretlerde bulundu. Öncelikle Diyarbakır Valiliği’ni ziyaret etti. Burada Vali Münir Karaloğlu ile görüşen Özhaseki, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 Valilik ziyaretinin ardından AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret eden Özhaseki, İl Başkanı Şerif Aydın ve teşkilat mensupları ile görüştü. Yapılan çalışmalardan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Özhaseki,“Büyük bir özveri ve fedakarlıkla zaman mefhumu gözetmeksizin çalışan kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

“DİYARBAKIR’IN BİZİM GÖNLÜMÜZDEKİ YERİ AYRI”

Daha sonra Diyarbakır Bağlar Belediyesi’ni ziyaret eden Özhaseki, burada Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile ilçede yapılan çalışmaları görüştü. Özhaseki burada yaptığı açıklamada, “En kadim, en güzide şehirlerimizden birisi olan Diyarbakır’dayız. Diyarbakırımıza bir müddettir gelememiştim. Bunun da doğrusu içimizde her zaman bir hüznü vardı. 2015 yıllarından itibaren belki ülkemizin bir daha yaşanmamasını hiç istemediğimiz o en kötü günlerinde Diyarbakır’da olmaya gayret ettik. Her on günde bir mutlaka Diyarbakırımıza gelmeye çalıştım. Buradaki sorunları tespit etmeye çalıştım. O çatışmalarda yıkılan yerleri onarmaya, insanların gönüllerini belki daha çok kazanmaya, tamir etmeye çok gayret ettim. O süreçte emin olun kaç kere geldiğimi bile hatırlamıyorum, onlarca kere geldim. Bu ülkenin bir çocuğu olmaktan kaynaklanan, bu vatanın bir parçası olmaktan kaynaklanan vazife icrasıydı bu. Nihayetinde Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle ortaya konmuş olan iradenin bir noktada temsiliydi. Keyifle geldim, yaptığım her işten keyifle haz aldım, müthiş şekilde mutlu da olduğumu söyleyebilirim.”dedi.

BELEDİYECİLİK İDEOLOJİLERİN SAVAŞMA YERİ, KAVGA YERİ DEĞİLDİR”

Hizmet ve gönül belediyeciliği yaptıklarını vurgulayan Özhaseki, “Belediye başkanlarımızla istişare ediyoruz, il teşkilatımızı ziyaret ediyoruz, yapılacak ne varsa sorunları yerinde görüşüp, tartışıp, elimizdeki raporu Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edip, buradaki işlerin çözümü noktasında hareket ediyoruz. Bizim belediyeciliğimiz hizmet belediyeciliği, eser belediyeciliği. İdeolojik noktada yapılan belediyeciliklerden geçmişte ülke çok çekti. Özellikle 94’te Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul’da, bizler de Anadolu’da değişik yerlerde aday olduğumuzda bir tek şey söyledik;‘Biz hizmet edeceğiz. Bu insanların hizmete ihtiyacı var. Belediyecilik ideolojilerin savaşma yeri, kavga yeri değildir. Biz, burada gece gündüz demeden çalışacağız, kimseyi birbirinden ayırmayacağız, toplumda kim yaşıyorsa hepsi başımızın tacı, ne ırkına, ne mezhebine, ne dinine, ne de rengine bakarız. Biz hizmet ederiz, vatandaş da bizi hizmet için seçiyor’ diyerek yola çıkmıştık. Çok şükür bunu başardık.” ifadelerini kullandı.

“EN KURUMSAL ANLAMDA BU İŞİ YAPAN PARTİ AK PARTİ’DİR”

Diyarbakır ziyaretleriyle ilgili bilgi veren Özhaseki, “Diyarbakır’ımızı, buradaki hizmetleri ve yapılacak işleri konuşacağız. Belediyelerimizin taleplerini dinleyeceğiz. En kurumsal anlamda bu işi yapan parti AK Parti’dir. Kendi içimizde toplanırız, istişareler ederiz, başkanlarımızı belli konularda uyarırız, bunu Türkiye çapında yaparız zaten, bir taraftan da iyi yapanın da ‘eline sağlık’ diye de herkesin içerisinde, özelde de teşekkürümüzü devam ettiririz. İnşallah burada daha başarılı oluruz, daha güzel işler yaparız, tüm Diyarbakır’a örnek olur, burada gönül belediyeciliğini hakkıyla inşa ederek, diğer ilçelerimizde de örneklik teşkil eder diye düşünüyorum. Bu vesileyle dün akşamdan itibaren bizleri karşılayan, güler yüzünü esirgemeyen il başkanımıza, ekibine, belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi