Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy AKP milletvekili adayı Mehmet Özhaseki'nin adaylığının iptali için yaptıkları itirazın YSK tarafından reddedilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında Mehmet Özhaseki'ye yönelik eleştirilerde bulunan Ersoy, "Özhaseki, adamlık dersi vereceğine; belediye imkânları ile değil, milletin imkânları ile değil, kendi şahsi imkânları ile partisinin imkânları ile yaptığı programlarda konuşma erdemine ulaştığı gün, kendisini muhatap alacak ve ona adamlık nedir öğreteceğiz" ifadelerini kullandı.

İşte Baki Ersoy'un Özhaseki'ye yönelik sözleri:

"Mehmet Özhaseki'nin fiili olarak kamu Kuruluşu olan Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş.'deki yönetim kurulu başkanlığından istifa etmediği için milletvekili adayı olamayacağı gerekçesiyle İl Seçim Kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu'na itirazda bulunmuştuk.Böylece öğrendik ki Mehmet Özhaseki KCTEAŞ'da şirketin yüzde 51'ine sahip olan Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen yönetim kurulu Başkanlığı'ndan istifa etmiş şahsını temsilen Yönetim Kurulu Başkanı seçilmiş.Hile-i şeriye dedikleri bu olsa gerek!Sanki KCTEAŞ babasının dükkanı!Bu durum nasıl vicdanlarda etik olarak değerlendirilebilir?Milliyetçi Hareket Partisi olarak İl Seçim Kurulu’na yaptığımız itiraz Kayseri'de ve YSK'da reddedildi. Gerekçe olarak da Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi’nin kamu kuruluşu olmadığı gösterildi.

Sevgili Kayserililer;
Torba yasalarla kanunları adil hukuktan uzaklaştıranlar Kayseri ve Civarı Elektrik Türk Anonim Şirketini de kamu tüzel kişisi olmaktan çıkarmış, kitabına uydurmuşsa bu haklı oldukları anlamına gelmez.Şekli hukuk açısından bakıldığı zaman belki kitabına uydurmuş olabilirler ama kul nazarında da Allah katında da bunun izah edilebilir bir tarafı yoktur.Bu Dünya'da kitabına uydurdunuz ilahi huzurda da KCTEAŞ kamu Kuruluşu değildi diyebilecek misiniz?

Kayseri halkına soralım Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi kamu kuruluşu mudur? Yoksa Sıradan bir şirket midir?Hasekioğlu Tekstil ile Kayseri ve Civarı Elektrik TA.Ş nasıl aynı statüde olabilir?Bu garabeti vicdanlara havale ediyoruz!Yargı mensuplarının güvencesinin kalmadığı bu dönemde, şekli hukuktan ziyade adil hukuk çerçevesinde karar vermesi görüldüğü gibi mümkün değil.Verilen karar bu çerçevede değerlendirildiğinde vicdanlarda nasıl bir karşılık bulacağını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Sevgili Kayseri halkı;
Mehmet Özhaseki'nin yerinde Milliyetçi Hareket Partili bir belediye başkanı olsaydı karar böyle mi çıkardı? Bu sorunun cevabını da vicdanlarınıza bırakıyoruz.Biz bu konuda adil hukuktan yana tavır sergilemiş olmanın huzurunu yaşıyoruz. Vebali üzerinizden attık, İlahi huzurda "haksızlık karşısında neden susan dil oldunuz?" sorusuna muhatap olmayacağımızı biliyoruz.Bu çarpık durumu vicdanlara ve yüce Allah'a havale ediyoruz...

"ADAMLIK MİLLETİN KÜRSÜSÜNDEN MUHALEFETE CEVAP YETİŞTİRMEK OLMAMALIDIR"

Bununla birlikte kamu malını kullanmayı adet haline getiren Özhaseki bu âdetinden bir türlü vazgeçmemiştir. Bizlere cevap verirken dahi belediyenin tertiplediği programlardaki kürsülerden bizlere cevap vermektedir. Adamlık milletin kürsüsünden muhalefete cevap yetiştirmek olmamalıdır. Bizlere adamlık dersi vermek isterken, adamlıktan nasiptar olmadığını “milletin kürsüsünde siyaset yapma cüreti” ile bir kez daha göstermiştir. Adam olmak, milletin parasıyla yapılan programlarda başköşeye oturup nutuk sıkmakla olmuyor. Adam olmak, “eski” sıfatının arkasına sığınıp mağdur edebiyatı yapmakla olmuyor. Adam olmak, inandığı dava uğruna yaptığı mücadeleyi “piyonluk” olarak silip atmakla olmuyor. Adam olmak, saçını sakalını kestirip, etrafa gülücükler saçmakla olmuyor. Adam olmak, düne kadar kol kola gezdiği insanların tabanını ve tavanını ayrıştırıp ihanetle suçlamakla olmuyor.Özhaseki, yıllardır adam görmediği için adamlığın tarifini yapmaktan aciz kalmış olmalı. Özhaseki, adamlık dersi vereceğine; belediye imkânları ile değil, milletin imkânları ile değil, kendi şahsi imkânları ile partisinin imkânları ile yaptığı programlarda konuşma erdemine ulaştığı gün, kendisini muhatap alacak ve ona adamlık nedir öğreteceğiz."










Editör: Haber Merkezi