Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, SP Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, parti ve basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi. Kaya, partinin üzerinde durduğu 'geçim ittifakı' sloganının altını çizerek son yaşanan olaylara ve ekonomideki son tabloya değindi. Programın açılış konuşmasını yapan SP İl Başkanı Baki Coşkun, ziyarette bulunan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya'ya teşekkür ederek Kayseri'de SP'nin yürüttüğü çalışmaları anlattı. Coşkun, Kayseri'nin 10 ilçesinde 40 stant kurduklarını belirtti.

"HAVA FOTOĞRAFLARINI KARŞILAŞTIRARAK GÖRÜYORUZ"

Ardından önemli açıklamalarda bulunan SP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, gündemin ana maddelerinden ilk olarak şiddetli orman yangınlarını ele aldı. Kaya, "Son 10 gün yaşanan yangınlardaki koordinasyonsuzluk, sorumlunun kim olduğunun belirlenememesi ve iktidarın yangınla mücadeleyi muhalefet belediyelerine yıkarak sorumluluğu üzerinden atmaya çalışması iktidarın doğal afetler meydana geldiği zamanda da başarılı olamadığını ortaya koyuyor. Umarız ki iktidar bu süreçten ders alır, zarar gören kimselere destek verir. Kamuoyunda yanan ormanların imara açılması endişelerini gidermelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu. Ormanlık alanların daha önce de imara açıldığını ve buna son verilmesi gerektiğini vurgulayan Kaya, "Anayasa'mıza göre ormanların imara açılamayacağının belirtilmesine karşın her lüks otelin mutlaka kaçak inşaat şeklinde yükseldiğini, siyasi otoritenin buna göz yumduğunu ve birçok turizm tesisinin de ruhsata aykırı şekilde genişleyerek yapıldığını da 30 yıl önceki ve bugünkü hava fotoğraflarını karşılaştırarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"FAİZ KARARLARINI KENDİSİ TAYİN EDEBİLİR"

Kaya, Cumhurbaşkanı'nın kendi şahsının hareketlerinin ekonomiyi zora soktuğunu belirterek "Sayın Cumhurbaşkanımız bir televizyon yayınında enflasyonun daha fazla yükselmeyeceği ve faizin düşeceğini vurguladı. Her söyleminin ülkeyi daha da zora sokmasına rağmen ülkeye olan maliyetlerini göremediğine müşahede ediyoruz" diye konuştu. Halkın geçiminin giderek zorlaştığını söyleyen Kaya, "Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) %42'ye çıkmış iken, Tüketici Fiyat Endeksi'ni (TÜFE)i %18'de tutmayı nasıl becereceksiniz?" diyerek, iktidara soru yöneltti. Kaya, başkanlık sistemi vasıtasıyla Cumhurbaşkanı'nın tüm kararları kendisinin alabileceğini belirterek "Çok arzu ediyorsa faiz kararlarını da kendisi tayin edebilir, bir kararname ile bu da mümkün. Günahı başkalarına yüklemeden Cumhurbaşkanı'nın bu sorumluluğu alması lazımdır. Muhatabımız ne TÜİK, ne de TCMB'dir, ne de diğer kurumlardır; bir başarısızlık varsa Cumhurbaşkanınındır, bir başarı varsa da elbette Cumhurbaşkanınındır" şeklinde konuştu.(BGC)

Editör: Haber Merkezi