Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye, AK parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Bölge Koordinatörü ve 22-23. Dönem Sakarya Milletvekili ve Kayseri Koordinatörü Recep Yıldırım, AK parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Akkışla Belediye Başkanı Ali Ergül, İl koordinatörleri, ilçe başkanları ve delegeler katıldı.

Kongrede konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Bünyan'a yeni bir Devlet Hastanesi ve ek bina yapılması konusunda görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, "Burada yapılacak cezaevi ile birlikte, hastane yatak kapasitesinin 150 yatağa çıkarılması konusunda çalışmalarımız sürüyor. Sağlık Bakanlığı tarafından, tüm yatırımlar yıl başına kadar durduruldu. Ama bakanımız ve milletvekillerimiz ile birlikte konuyu takip ediyoruz. En kısa sürede çözülmesi için elimizden geleni yapacağız. Eksik olan kadrolarımızı da tamamlama niyetindeyiz. Bu konuda da çalışmalarımız sürüyor. Bünyan Devlet Hastanesi'nde iyi bir yere geldik. Yapılamayan tahlil, tetkik yok. Yapılamayacak ameliyat yok. Hastane konusunu da inşallah yıl başından sonra çözeceğiz. 5. Olağan Bünyan İlçe Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor, yeni seçilecek arkadaşlara da başarılar diliyorum" dedi.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden de, her ilçede olduğu gibi kongrelere yoğun ilgi gösteren hanımları tebrik etti. Kongrelerin bir yenilenme, tazelenme, birlik ve bütünlük sağlama günü olduğuna değinen Özden, "Bu birlik ve bütünlüğü diğer ilçelerimizde olduğu Bünyan'da da gördüm. Bünyan'da birlik, bütünlük ve kardeşliği sağladı. Bu yönetimin Kayserimize, Bünyanımıza çok büyük faydalar sağlayacağına inanıyorum. Bünyan halkının da, bu yönetime desteğini bekliyorum. İnşallah, Allah'ın izni ile de bu yönetim, Bünyan'ı çok daha ileriye taşıyacak. Çok daha güzel işlere imza atacaktır diye düşünüyorum’’ diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Kongreye tek liste ile giren mevcut başkan Savaş Gökçe yeniden ilçe başkanlığına seçilerek güven tazeledi.
Editör: Haber Merkezi