İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Grup Başkanvekili Kazım Yücel, “Biz bu yurtlar konusunu siyasi bir polemik halinde tutmak istemiyoruz. Biz Kayseri’yi tercih eden öğrenciler geldikleri zaman burada yurt sorunu ile karşılaşmalarını istemiyoruz. Bugün ERÜ 55-60 bine yakın öğrenci istihdam ediyor. Şehir dışından Kayseri’nin tercih edilmesindeki en büyük sebeplerden bir tanesi ERÜ, araştırma üniversitesi. Buradaki öğrenciler mezun olduktan sonra Türkiye genelinde rahat iş bulabiliyorlar. Bugüne kadar hiçbir zaman böyle bir yurt sorunu ile karşı karşıya gelmedik, bugün geldiğimiz noktada yurt açığının daha önce FETÖ diye tabir edilen bir cemaatin bu işi üslendiği ile ilgili bir sonucun ortaya çıkması. Şehrimize gelen çocuklarımız bugün KYK yurtlarında yer bulamayınca yine birtakım insanların cemaat diye tabir edilen yerlerin ocaklarına düşüyorlar. Biz bu durumun bir siyasi polemik haline dönüşmesini istemden Kayseri’de öğrencilerimizin bir yerlere yerleştirilmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Öğrencilerimiz 1 hafta önce Kayseri’ye geldi. Yurtlarda yer bulamayan öğrenciler bir şekilde KYK yurtlarında ya da sosyal tesislerde misafir edilmeye başlandı ama bütün çocuklarımıza verilen cevap şu, ‘Bu yurdun eğer gerçek kalan öğrencisi gelir ise mutlaka siz burayı terk edeceksiniz’ çocuklarda diyor ki, ‘Terk edeceğiz de nereye gideceğiz?’ onlarda çocukları ‘Onu siz bilirsiniz’ diyor. Kayseri’deki KYK yurtlarının biz şu anda 3-4 bin civarında olduğunu biliyoruz, sadece ERÜ’ye 56 bin öğrenci müracaat ettiğinde sadece yurtta kalacakların 5-10 binin üzerinde olduğunu görüyoruz. Biraz önce bu çocuğumuzun yurttan ayrıldığını görüyorum ve ben bu çocuğun nereye gidiyor acaba diye düşünerek kaygısını bir baba olarak çekiyorum. FETÖ’nün evlerine yurtlarına el koyarken bunların gelecekte öğrenciler için ihtiyaç olduğunun öngörüsünü göremediler” diyerek yurtların yetersiz olduğunu ifade etti.

“BUGÜN DERSE GİRMEZSEN OLUR!”

Öte yandan yurtta kalan bir öğrenci ise derslerinin başlamasına rağmen yurtta misafir olarak kaldıkları için internete bağlanamadığını belirterek, “Bizim odamızda toplasanız 2 tane priz var onlarda çalışmıyor. Koridorlarda priz sırası için kuyruk halindeyiz. Ben idareye gittim ve wifi şifresi istedim bana ‘Bugün derse girmesen olur’ dediler. Ben derse girmek için kendi imkânlarımla internet aldım” diyerek yurtlarda yer bulmakta zorluk yaşandığını belirterek birçok öğrencinin çaresiz durumda olduğunu ifada etti. Kazım Yücel bu konunun siyaset polemiği haline dönüştürülmeden bu sorunun çözülmesini istedi. BGC)

Editör: Haber Merkezi