Ziyaret sırasında Başkan Kılınç ile muhabbet eden mahalle sakinleri gelmek bilmeyen doğalgaz ve tapu sıkıntılarını dile getirdi. Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç açıklamasında;"İlçe Başkan Yardımcım Murat Akarsu ile birlikte Çayırözü ve Soysallı mahallerini ziyaret ettik. Doğalgaz ve tapu sıkıntılarından isyan eden vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledik. Çayırözü, Soysallı, Sarıca gibi içerisinden doğalgaz hattı geçip doğalgazdan faydalanamayan kırsal mahallelerimiz var. Tabir caizse mahalle ortasında doğalgaz boru hattından doğalgaz akıyor, mahalle sakinleri bakıyor.Mahalle sakinleri mahallelerinden geçen doğalgazdan faydalanmayı bekliyor.

Başkan Kılınç "Çayırözü, Soysallı ve bir çok mahallede tapu sorunu var özellikle Çayırözü ve Soysallı mahallesinde insanların ev yapabileceği arsa yok, insanlar tapulu arsası olmadığından dolayı meraya ev yapmak zorunda kalıyor ve sürek ceza ödüyorlar yetkililerden bir an önce Çayırözü, Soysallı ve diğer mahallerin doğalgaz ve tapu sorununu bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Mahalle Muhtarı Ali Sütçü, "2020 yılı son sene dediler Doğalgazımız halen gelmedi. İçme suyumuzun 2020'de ihalesi yapılıp mütaite verildi dediler ama hiç aslı çıkmadı. Yeni mezarlığımızın tapusunu aldık, onandı her şey tamamdı 2021'de bitecekti halen icraat yok. Köprü projesi 2021'in 10. ayında bitecekti kırsal daire onadı ama halen beklemede. Parke yollarımız yarım kaldı. köyümüzde 60-70 hane yüz yıldan beri ikamet ettiği evlerin tapusunu alamıyor, hala icir misil ödüyorlar milli emlaka" diyerek mahallede ki sıkıntıları dile getirdi.

Mahalle sakinleri, "bizim en büyük sorunlarımız doğalgaz ve tapu, Ablam ev yaptırdı şimdi o eve ceza gelmiş arazi mera olduğu için. Mahallemizde hiçbir yer yok ki ev yapacağımız, ekmeye de dikmeye de arazimiz yok. 3 defa ceza ödedik biz 3'er bin lira, bizim gibi köylüler bu cezaları nasıl ödeyecek, nerden kazanıp ödeyeceğiz. Doğalgaz da açılmadı, vana geldi alt yapı kuruldu ama hala evlerimize doğalgaz bağlanmadı kaç senedir bekliyoruz" ifadelerini kullandılar.

Editör: Haber Merkezi