2021 Yılı Yatırım Değerlendirme Toplantısı'na katılan , AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, burada bir basın mensubu tarafından kendisine yöneltilen "CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, basın toplantısında 'Kayseri'de şunu iddia ediyorum, milletin parasını 5 kişiye harcadılar' dedi ve 'beşli çete' ifadesini kullandı. Siz bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya şöyle cevap verdi:

“CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA MÜRACAAT ETSİN”

"Milletvekili arkadaşa buradan bir duyurum var. Anında dilekçeleri hazırlasın Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaat etsin. Bağımsız Mahkemeler çalışıyor! Onların dediği gibi değil, eski Moğultay’ların (Mehmet Moğultay Adalet Eski Bakanı) dönemindeki hukuk yok şimdi! İstedikleri gibi yönlendirdikleri baskı yaptıkları hukuk şimdi yok. Bağımsız adamlar var, çalışan namuslu Hakimler var. O 5’li çetenin adını versin!Ne iş yaptıklarını yazsın! Lütfen oraya gitsin müracaat etsin bir an önce Savcılar da harekete geçsin.”

"KİMSEYİ SİYASİ GÖRÜŞÜNDEN DOLAYI İŞTEN ATMADIM"

Özhaseki, ayrıca CHP belediyelerinde işten çıkarmalar yaşandığını belirterek, "İşçi çıkartmayacağız dediler, çıkartırsak şerefiziz, namussuzuz dediler. İstanbul'da 13 bin 500 kişiyi ve tüm CHP belediyelerinden toplam 20 bin kişiyi işten attılar. Yerine sadece İstanbul'da CHP’den, İYİ Parti'den ve HDP'den 45 bin kişiyi işe aldılar" dedi.

“İŞİNİ YAPMAYAN KİMSE BUNLARI İŞTEN ATTIM”

Özhaseki, kendi dönemine atıfta bulunarak "Melikgazi Belediye Başkanlığımda, Büyükşehir Belediye Başkanlığımda bir tane insanı siyasi görüşünden dolayı işinden attıysam lütfen söyleyin. Ancak hırsızlarla ve yalancılarla, sarhoşlarla, mazeret bile söylemeyenlerle aram hiç iyi olmadı. Onlar da bir elin parmakları kadardı. İşini yapmayan kimse bunları işten attım" ifadelerini kullandı.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi