Cumhuriyet Halk Partisi’nde Aşkın Genç de aday adaylığını açıkladı ve partililere birleşme çağrısı yaptı. 7 Haziran seçimlerinin önemine işaret ederek, "Hedefimiz, Cumhuriyetle rövanşlaşma olan bu iktidarı 7 Haziran seçimlerinde sandığa gömmektir. CHP, AKP iktidarını sandığa gömecek" dedi.

Parti binası önünde açıklama yapan milletvekili CHP Kayseri Milletvekili aday adayı Aşkın Genç’i partiler ve ailesi yalnız bırakmadı.
CHP İl Başkanı Mustafa Ayan’ın açıklamasının ardından söz alan Aşkın Genç, zamanın eleştirme ve kızma zamanı olmadığını belirterek, tüm demokrat kesimleri CHP bayrağı altında toplanmaya çağırdı.

Genç, “Karşımızda Cumhuriyet ile rövanş derdinde olan, Cumhuriyetin bütün kurumları ve kuruşları ile kavgalı bir AKP devleti var, Hükümet değil, devlet var. Son iki haftadır mecliste yaşananları görüyoruz. Çıkardıkları yasanın hitlerin 1933 yılında çıkardığı yasadan tek eksiği gaz odaları. Hızla polis devleti olma yolunda ilerliyoruz. Hedefimiz, Cumhuriyetle rövanşlaşma olan bu iktidarı 7 Haziran seçimlerinde sandığa gömmektir. CHP, AKP iktidarını sandığa gömecek. Bir daha seçim olamayabilir, o nedenle Cumhuriyete gönül vermiş tüm kadroların CHP’de altında birleşmesi gerekmektedir” dedi.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi