İl Başkanı Ümit Özer’e, İl Kadın Kolları Başkanı Alime Esin Tosuner, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Kocasinan İlçe Kadın Kolları Başkanı, Melikgazi İlçe Başkanı Yakup Yılboğa ve Melikgazi Yönetim Kurulu Üyelerinin eşlik ettiği ziyaretlerde, esnaflara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamı iletilirken esnafın sorunları ve talepleri dinlendi.

İl Başkanı Ümit Özer, esnafların gerçekleştirdikleri ziyaretlerden memnun kaldığını belirtti. Başkan Özer, “Tam kapanma sonrası satışları zaten durgun olan esnaflarımız işlerinin açılmasını bekliyor. Bu dönemde üvey evlat muamelesi gördüklerinin onlarda farkındalar. Halkımızdan, esnaflarımızdan kopuk, kendi dünyasında yaşayan iktidar partisinin Büyükşehir Belediyesi ise kendi kiracısı olan esnaflarımıza %50 kira indirimi yaptığını söylüyor ama ortada indirim filan yok.

Önce zam yapılıp zam üzerinden indirim uygulanıyor. 2020 yılından beri esnaflarımızın doğru dürüst bir kazancı olmadığını AKP iktidarı ve Belediyeleri de biliyor. Bu durumda bile zam yapıp, zam üzerinden indirim yaparak algı oluşturma peşindeler. Esnaflarımız dertli ama kamera karşısında konuşamıyorlar. Konuşsalar, hemen üzerlerinde kamu gücü kullanılarak baskı kuruluyor. Baskı kur, yandaşlarını koru, sadece yandaşlarını konuştur mantığı ile hareket ediliyor” diyen Başkan Özer, ziyaret ettikleri çoğu esnafın devlet desteği alamadığını, destek alanların ise devlet desteğinin yetersiz kaldığını üzerine basa basa belirttiklerini söyledi.

Kuruluşun ve kurtuluşun partisi olarak meydanlarda olmaya devam edeceklerini belirten CHP İl Başkanı Ümit Özer, sorunların çözümünün sandıkta olduğunu belirtti.

Editör: Haber Merkezi