CHP Kayseri Gençlik Kolları İl Başkanı Eda Albayrak yaptığı açıklamada YRP Kayseri İl Başkanı Önder Narin ve YRP Kayseri İl Sekreteri Ferudun Öztaş’a sert tepki gösterdi. Albayrak şunları söyledi: “ YRP İl Başkanı Önder Narin'in ve İl Sekreteri'nin açıklamalarını hayretle okudum. Sırayla gidelim; Edremit ilçesinde yaşanan hadiseyle alakalı rahatsızlık duyan Kayseri İl Başkanı, bunu dile getirirken hem politik kimliği hem de kadın kimliğinden rahatsız olduğu Sayın İl Başkanımızın gereken tepkiyi vermediğini söyleyerek bazı ithamlarda bulunmuş.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'Nİ DÜŞMANLAŞTIRAN AKP İKTİDARINA BİR KELAM EDEMİYORLAR”

Öncelikle hamaset dolu konuşmasının ardına kara çarşaflı kadınların hakkını savunduğunu iddia eden Kayseri İl Başkanı; Kahraman Türk kadınlarının üzerinden bir kabul edilişten bahsetmesi ile başörtülü bacılarımız mantığını aynı çerçeveye oturtamaz. Bunu belirtmek isterim. Çünkü o kadınları bugün siz ve zihniyetiniz maalesef kara çarşaftan ibaret anmakta, bizler ise mangal gibi yürekleri ile onurlanmaktayız. Açıklamasına devam ederken, bir anda İl Başkanımız Sayın Ümit Özer'i bu meseleden mütevelli fütursuzca suçlama yoluna girişerek; ülkeyi kadın mezarlığına döndüren, kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi'ni düşmanlaştıran AKP iktidarına bir kelam edemeden kadın olan İl Başkanımızı yaşanan taciz ve tecavüz olaylarına sessiz kalmak ile suçluyor. Size bu konuyla ilgili açıklama yapmayı kadın bir Gençlik Kolları Başkanı olarak zül sayarım Sayın Narin. Çünkü kadınların mücadelesi, bedeni ve eylemleri erkek egemen toplumun fertlerinin siyasi rant malzemesi olmayacak kadar kutsaldır. Sayın İl Başkanımız bu konuda kadın kimliği ile mücadelenin her alanında kız kardeşlerine omuz vermektedir.

“KAPALI YAHUT AÇIK KADINLAR ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYI BIRAKIN”

Bu eril zihniyetin kadrolaştığı her türlü makama karşı, kadın haklarını ağzımıza sakız yapmayı bırakın, cinayete kurban giden kız kardeşlerimizin akan kanlarının öfkesini bir yumruk gibi yüreğimizde taşıyarak savaşıyoruz. Bu sebeptendir Sayın Narin bu konu bu kadar basit değil. İslam'ın kadınların Ayaklarına Serdiği Cenneti Bugün Siyasal İslamcılar çekip alırken de onlara bir sözünüz olsun. Cinsiyetsiz ve ahlaksız yaşamdan kastınızı da biliyor ve kimleri nasıl hedef gösterdiğinizi anlıyor ve kınıyorum. Süratinizin kuvveti ile Bolu Belediye Başkanımız hakkında söylediklerinize ise tebessüm ediyorum. Bolu basınına ulaşır umarım. Bu ülkede herkes eşit ve özgür olmalıdır. Kapalı yahut açık kadınlar üzerinden siyaset yapmayı bırakın. Kadınlar kendi mücadelesini kendi kararlarını, kendi haklarını kendileri önderce savunacaktır.

“İKİ BIYIKLI ÇIKIP KADIN MÜCADELESİ HAKKINDA AHKAM KESECEK”

Sayın Öztaş'a gelince, tepeden tırnağa düşmanlaştırma ve bir nefret dili görüyorum. Genç bir kadın olarak bu hedef gösterici ifadelerin siyasette bir argüman niteliği taşımadığını ifade özgürlüğü kapsamına girmediğini hatırlatmak istiyorum. Bir heykele dahi sahip çıkmak ve kadınlara sahip çıkmamak ile CHP zihniyeti olarak düşmanlaştırdığı partimizin genç kadın bir üyesi olarak hanım kolları olarak nitelendirdiği Kadın Kolları üyelerini kadın mücadelesi kapsamında birer kız kardeşimiz ve asıl muhatapları olarak yanımızda görmeyi isteriz. Fakat görüyorum ki kadın cinsiyeti ile sorunlu güruh kadın kelimesinden de imtina ederek belki de bir hakaret saydığı için hanım demeyi tercih ediyor. Ayrıca Kig-der Dernek Başkanı, 2019 Yerel seçimlerinde Belediye Başkan adayımız Sema Karaoğlu'nun YRP İl Başkanının mesnetsizce açıklamalarına karşılık yaptığı açıklamayı hazmedemeyen Erkek olan YRP İl Sekreteri'nin bu kadın dayanışması ruhuna bir erkeklik duvarı örerek; birçok kadının istihdam etmesi için dayanışan Sayın Karaoğlu'na karşı takındığı siyasi ahlak tavrını kınıyorum. Cumhuriyet Halk Parti'liler tarihsel birikiminin mirası gereği yoldaşlık kültürü ile faşizme karşı tek vücut halinde her koşulda birleşmekten ve mücadele etmekten asla imtina etmezler. Siyasi partilerin iç dengelerinden dem vurmak ise ancak bu zihniyetin ürünüdür. İki bıyıklı çıkıp kadın mücadelesi hakkında ahkam kesecek, bizim mücadelemize yön verecek, kullandıkları şiddet dili ile İl Başkanımız Sayın Ümit Özer'i hedef gösterecek. Orada es verin sayın başkanlar bu kadınlar sadece iktidarı değil erkek egemen bu dili de siyaseti de değiştirecek!”dedi.

Editör: Haber Merkezi