Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aday Adayı Avukat Zeki Gümüş, “CHP+MHP+HDP koalisyonunun Türkiye için en sağlıklı seçenek olduğunu kamuoyuna önceden ilan etmiş sanatçı, sendikacı, stk yöneticisi, gazeteci, yazar, eski siyasetçi, eski bakan gibi insanlardan oluşacak bir ‘Uzlaştırma Encümeni’ne ihtiyaç var” dedi.

Koalisyonun inşaası için 'uzlaşma encümeni' önerisinde bulunan Zeki Gümüş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Toplumun AKP politikalarının cefasını çektiğini düşünen kesimlerinin önemli bir bölümü AKP’siz bir koalisyondan yana. AKP’siz koalisyonun ideal denkleminin CHP+MHP+HDP olduğu geniş kesimlerce kabul görüyor. Ne var ki özellikle MHP’nin ilk günden beri sergilediği tutum böylesi bir arayışın önünü daha en baştan tıkamış durumda. İkinci alternatif CHP azınlık hükümetine MHP ve HDP’nin dışarıdan desteği, üçüncü alternatif ise CHP+MHP koalisyonuna HDP’nin dışarıdan desteği biçiminde olabilirdi. MHP bu iki seçeneğin de önünü tıkamış durumda.
Bunun doğal sonucu toplumun AKP’li bir koalisyona mecbur kılınmasıdır. Ama toplumun adeta AKP’li bir koalisyona zorlanmasının Türkiye açısından bedeli ağır olacaktır. Türkiye sınırında ağır ve tehlikeli bir savaşın cereyan ettiği, yolsuzluğun ülkeyi kasıp kavurduğu, TL’nin ciddi bir değer kaybına uğradığı, hukukun ayaklar altına alındığı uzun ve sancılı bir denemden geçiyoruz. Türkiye yaralarını tedavi etmek, safralarını atmak ve yola öyle devam etmek zorunda. Bu konuda hemfikir olan herkesin doğal tercihi de bir CHP+MHP+HDP koalisyonu olacağını kestirmek zor değil.
Peki, bu şartlarda ne yapacağız?
Benim önerim şudur:

AKP’siz bir Türkiye özlemi duyan ve CHP+MHP+HDP koalisyonunun bir gereklilik olduğuna inanan insanlardan oluşan bir “Uzlaştırma Encümeni”nin kurulmasıdır.
“Uzlaştırma Encümeni” CHP+MHP+HDP koalisyonunun Türkiye için en mantıklı, en sağlıklı seçenek olduğunu kamuoyuna önceden ilan etmiş sanatçı, sendikacı, stk yöneticisi, gazeteci, yazar, eski siyasetçi, eski bakan vb gibi insanlardan oluşacaktır.
Bu ekip, kamuoyuna demeçler vererek, paneller ve konferanslar düzenleyerek, gazete ilanları vererek toplumun bütün kesimlerini bu ortak noktada buluşturmaya çalışacak, böylesi bir koalisyonun Türkiye için hayati öneme sahip olduğunu anlatacaktır. Unutmayalım ki, az çok ikna olmuş bir MHP tabanı oluşması, Sayın Bahçeli’nin de elini rahatlatacak, onu koalisyon düşüncesine yakınlaştırabilecektir.
Bu süreçte en önemli şey söz konusu encümenin gerçekten doğru, etkin insanlardan oluşturulması ve hızla harekete geçmesidir."

Editör: Haber Merkezi