CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP İl Başkanı Ümit Özer, CHP Yahyalı ilçe Başkanı Mehmet Acarbaş, CHP Develi İlçe Başkanı Yusuf Bulut ve partililer Yahyalı bölgesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Yangın bölgesinde de incelemelerde bulunan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Orman Genel Müdürlüğü’nün orman yangın sezonunun sonuna gelindiğinde ancak Orman Genel Müdürlüğü’nün işçi alımı yaptığını belirterek, tepki gösterdi. Arık, “Burası Kayseri’ Aladağlar Milli Parkı’ndaki orman yangınını alanı… Kayseri’de 80 hektar ormanımız gördüğünüz gibi kül olmuş durumda. Ülkenin Tarım ve Ormancılık Bakanı da çıkıyor, ‘Envanterimizde uçağımız yok’ diyor. 8 uçakla pikniğe gidiyorsunuz, Saray’da 13 uçağınız var. Bunların yerine yangın söndürme uçakları alamaz mıydınız?

Başka bir garabet Orman Genel Müdürlüğü orman genel müdürlüğü yangınlarda kullanılmak üzere 2083 içi alacak. Bakın Kayseri’de mülakatlar 27 Temmuz’da başladı 4 Ağustos’a kadar devam edecek? Siz bu orman işçilerine ne zaman eğitim vereceksiniz? Kışın mı bunları orman söndürme işinde kullanacaksınız? İşte sizin plansızlığınız ve liyakatsızlığınız yüzünden ormanlarımız yanıyor, ciğerlerimiz yanıyor. Sizin plansızlığınız ve liyakatsızlığınız bu ülkeye ihanet noktasına gelmiş durumda…”dedi.

Mülakatları sistemini de eleştiren Arık, alınacak listelerin AKP il başkanlıkları tarafından verildiğini ifade ederek, “AKP’den liste gelmediği için mi mülakatları bu kadar geciktirdiniz?” diye sordu.

Editör: Haber Merkezi