CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP İl Başkanı Ümit Özer, CHP Akkışla İlçe Başkanı Mehmet Arslan ve partililer Akkışla pazar yerini ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlarla görüştü. Vatandaşlar fiyatların yüksekliğinden şikayet ederken, bir esnaf 16 liraya aldığı ürünü vatandaşın alım gücü olmadığı için 15 liraya sattığını söyledi.

CHP’lilerin Pazar yeri ziyareti sırasında karşılaştıkları Akkışla Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı İsmail Gündoğdu, çiftçinin zor durumda olduğunu ifade etti. 15 Temmuz nedeniyle katıldıkları törende Akkışla Belediye Başkanı’nın çiftçilere yönelik olarak, “Devleti çiftçiye soydurmayalım” dediğini ifade eden Gündoğdu, “ Sivil toplum örgütü olarak biz de toplantıya katıldık. Toplantıda Sayın Belediye Başkanı, ‘Bu devleti bu çiftçiye soydurmayalım’ diyor. Sayın Belediye Başkanı, ‘Bu devleti bu çiftçiye soydurmayalım’ diyor. Çiftçi mağdur olduğu halde, bu çiftçi kendisini seçtiği halde bunu diyor, hani kankası kendisini yukarıdan atıyor ya onun için ‘Bu çiftçiye bu devleti soydurmayalım’ diyor.

Ben de dedim ki, ‘Bizi bu çiftçi seçti, bu çiftçinin haklarını korumak zorundayız.’ Bizi kuraklıktan etkilenme projesinden çıkardılar, başka bir projeye soktular. Devlet desteği alamıyoruz. Çiftçinin Tarım Kredi ve Ziraat Bankası’na olan borçları ertelenmedi. Çiftçilerimiz zor durumda. Şimdi ödeme zamanı geldi. 2-3 ay içinde 200-300 çiftçi icralık olmak zorunda” diye konuştu. Gündoğdu’nun sözleri üzerine CHP Kayseri Milletvekili Arık, “Soyanlar kendileri, üç maaş beş maaş alan kendileri…” sözleriyle karşılık verdi.

Ziyaret sırasında bir başka çiftçi ise üretim maliyetlerinin sürekli arttığı belirterek, çiftçinin zor durumda olduğunu ifade etti. Arık sorunların farkında olduklarını belirterek, sorunu çözmesi gerekenlerin dört beş yerden maaş aldıklarını belirterek Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği’nin AK Parti’nin arpalığına döndüğünü söyledi.

Editör: Haber Merkezi