FETÖ’nün tankla tüfekle yapamadığını AKP’nin yasa ile yapmaya çalıştığını ifade eden Arık, “FETÖ şu kapıdan içeri girse, hemen şuradan girdiğini bir hayal edin, vallahi hepinizin gözlerinden öper çünkü ‘Benim tankla, tüfekle yapamadığımı sizler kanunla yapıyorsunuz.’ der. Kimi önce öper, onu siz benden daha iyi bilirsiniz ama gerçekten bugün FETÖ bu salonda olsa teker teker hepinizin gözlerinden öper, hepinizi alkışlar, hepinize ‘Aferin’ der.” diye konuştu.

Baroların tepkisine neden olan çoklu baro teklifinin TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşmeleri tamamlandı. 4 gün süren görüşmelerde teklifin 22. Maddesi üzerinde konuşan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Perşembe gününden itibaren gece gündüz, neredeyse günün yirmi dört saati çalışıyoruz. Yanlış da anlamayın, çalışmaktan gocunmuyoruz, gocunmuyoruz ama milletin değil de milletin Meclisini bombalayan FETÖ’nünhayali olan bir kanun teklifi üzerinde Gazi Meclisin cumartesi-pazar demeden, gece demeden, gündüz demeden çalışması biraz bizi üzüyor.

Sayın milletvekilleri, bir hukukçu değilim, Komisyon üyesi değilim, hekimim. Bu kanun teklifi üzerinde söz alma gereği duydum çünkü bir gün biri bana patenti FETÖ’ye ait olan, özelde baroları, genelde ülkeyi bölme projesi olan bu kanun teklifi görüşülür iken sen ne yapıyordun diye sorarsa gururla cevap vermek için söz aldım.

GELİN ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİ SAĞLIKÇILARI KONUŞALIM

Değerli milletvekilleri, gönül isterdi ki bugün FETÖ’nün yarım kalmış hayallerinin peşinde değil de işsizliği konuşalım, babasından utanıp, anasının mutfak harçlığını alan gençlerimize umut olalım, kadına şiddeti, kadın cinayetlerini nasıl sonuçlandıracağımızı konuşalım, çocuk gelinleri konuşalım, daha ilkokul çağına, dokuz yaşına kadar düşmüş uyuşturucu kullanımından çocuklarımızı nasıl kurtarırız bunun üzerinde kafa yoralım. Engelli yurttaşlarımızın onurlu bir birey olarak yaşayacakları kanun teklifleri üzerinde çalışalım, atanamayan öğretmenleri, atanamayan sağlıkçıları, seçim öncesi söz verdiğiniz polis memurlarına, öğretmenlere, sağlık çalışanlarına 3600 ek göstergeyi nasıl veririz bunlar üzerinde çalışalım. Gönül isterdi ki pandemidehayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızı şehit sayacak kanun teklifleri üzerinde çalışalım yani özetle milletimizin faydasına olacak kanun teklifleri üzerinde kafa yoralım” diye konuştu.

BAROLAR DİZ ÇÖKTÜRÜLMEK İSTENİYOR:

Teklifin Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısına ters bir teklif olduğunu ifade eden Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Avukatlık Kanunu’nun 1’inci maddesinde yer alan “Avukat, yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil eder.” ifadesi avukatın, müvekkili ve her türlü otoriteye karşı bağımsızlığını ve özerkliğini anlatır. İşte, bütün mesele de burada başlıyor. Bu teklifle avukatlara ‘Bağımsız olamazsın, biat edeceksin, parçalanacaksın, diz çökeceksin.’ deniliyor. Bu teklifle barolara, avukatlara ‘Sen de sarı sendikalar gibi olacaksın, emekçilerin haklarını değil, iktidarın borazanlığını yapacaksın.’deniliyor. ‘Sen de Türk milleti adına karar vermeyi bırakıp saraydan aldığın talimatla ceza yağdıran yargıçlar gibi olacaksın.’ deniliyor. ‘Sen de iktidarın yalanlarını ballandıra ballandıra anlatan, muhalefete her türlü çamuru atan, hiçbir etik değer tanımayan havuz medyası gibi olacaksın.’ deniliyor. ‘Sen de cübbene düğme dikip diz çökeceksin.” deniliyor.

Sayın milletvekilleri, bu teklif, yargının ele geçirildiği iki sacayağından sonra üçüncüsünün de ele geçirilmesi teklifidir. Bu teklif, üniter devlet yapısına aykırı bir tekliftir. Bu teklif, Türk milleti adına karar veren yargı bağımsızlığını yok eden bir tekliftir. Bu teklif, Türkiye'nin kan kaybeden demokrasisine son hançeri vurma teklifidir.

Sayın milletvekilleri (Birlikte bereket, ayrılıkta azap vardır.’ sözünü hiç duymadınız mı? Bu millete azap çektirmeye, baro başkanlarını duvar diplerinde bekletmeye ne hakkınız var? Böl-parçala-yönet anlayışıyla bu güzel ülkeye daha ne kadar zarar vereceksiniz? Bu millet size ne yaptı da neyin intikamını alıyorsunuz? Gelin, bir FETÖ projesi olan bu teklifi yırtalım, çöpe atalım. Bu ihanet projesine hep birlikte, ‘dur’ diyelim.”

FETÖ SİZİ GÖZLERİNİZDEN ÖPER

Çoklu Baro’ teklifinin bir FETÖ projesi olduğunu ifade eden Arık, FETÖ’nün tankla tüfekle yapamadığını AKP’nin yasa ile yapmaya çalıştığını belirterek, şunları söyledi: “Bu güzel ülke paralel yapıyı bu iktidarla tanıdı.Görülüyor ki paralel yapıdan hiç ders alınmamış. Şimdi de yapılmak istenen, paralel baroların kurulması isteği. Hatırlarsınız, 2010 referandumunda FETÖ “Ölüler bile kalksın, oy kullansın.” demişti. Ölüler kalkıp oy kullandı mı kullanmadı mı bilemem ama FETÖ’nün ruhu bugün bu salonda, aramızda. Bir an için hayal edin -getirdiğiniz teklifin vahameti açısından söylüyorum- FETÖ şu kapıdan içeri girse, hemen şuradan girdiğini bir hayal edin, vallahi hepinizin gözlerinden öper çünkü “Benim tankla, tüfekle yapamadığımı sizler kanunla yapıyorsunuz.” der. Kimi önce öper, onu siz benden daha iyi bilirsiniz ama gerçekten bugün FETÖ bu salonda olsa teker teker hepinizin gözlerinden öper, hepinizi alkışlar, hepinize “Aferin.” der.

Sayın milletvekilleri, bu yasa teklifine el kaldıracak ama vicdanen rahatsız olan milletvekillerinin olduğunu da çok iyi biliyoruz. Onlara da tavsiyemiz, günü kurtarmak için değil, çocuklarına utanmayacakları bir miras bırakmak için oy kullanmaları, 1 Mart tezkeresini hatırlamaları. Gelin, bu FETÖ projesine hep beraber‘hayır’ diyelim, yüce milletin huzuruna böyle çıkalım.”

Editör: Haber Merkezi