CHP Kayseri Milletvekili Dr. Çetin Arık, TBMM'ye verdiği sonu önergesinde, Sağlık Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu'nun yanıtlaması istemiyle, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) konusunda 2016 yılı için stratejik önlem alınıp, alınmadığını sordu.

CHP Milletvekili Çetin Arık, TBMM'ye sunduğu soru önergesinde, Adana'nın, Tufanbeyli ilçesinde KKKA'dan 2 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Arık, Bakan Müzezzinoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu soruları yöneltti:

"Son beş yılda ülkemizde KKKA hastalığından kaç vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 2014 ve 2015 yılında ülke genelinde hangi illerde kaç vaka görülmüştür. Kaç vatandaşımız hayatını kaybetmiştir? Hastalıktan korunmak için halkın bilgilendirilmesi ve diğer önlemler konusunda neler yapılmaktadır? Hastalık vakalarının basında yer alması durumunda halkımızın duyarlılığının artacağı, korunmanın daha sıkı olacağı ve can kaybının daha az olacağı gerçeğine inanıyor musunuz? Son yıllarda KKKA ölüm vakaları, halkımızın ve kamuoyunun bilgilendirmesi için neden basınla paylaşılmıyor? 2016 yılı için ne tür stratejik önlemler planlanmaktadır?"

Editör: Haber Merkezi