Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin resmi bayramlar arasına alınması için kanun teklifi verdi. Anadolu halklarının birlik ve bütünlüğünün bir göstergesi olan ve tarihe “Çanakkale geçilmez” diyerek not düşülen büyük zaferin resmi bayram olarak kutlanmasının milli birlik ve beraberliğe katkı sunacağını vurguladı.
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 17.03.1981 tarih ve 2429 Sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun’da değişiklik yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na kanun teklifi sundu. Tarihin en büyük zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi’nin resmi bayram olmasıteklifini meclis başkanlığına sunduklarını belirten Arık, kanun teklifinin gerekçesini şu sözlerle açıkladı: “Çanakkale Zaferi dünya tarihinin gördüğü en büyük zaferlerden biridir. Anadolu halkı binlerce şehit ile tarih sayfalarına ‘Çanakkale Geçilmez’ yazdırırken, düşmanlarının dahi büyük saygısını kazanmıştır.
Sadece Türkiye Cumhuriyeti için değil dünya tarihi içinde bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi, Anadolu halklarının birlik ve beraberliğinin de en güzel örneklerinden biridir. Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de izlerini taşıyan bu büyük Zafer de resmi bayramlarımız arasında yer almalıdır.”
 
Editör: Haber Merkezi