Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bizler, Türkiye’nin içinden geçtiği ekonomik krizin faturasını Türk Milleti olarak hep beraber öderken, sırça saraylarında yaşayanlar ekonomik krizden, halkın çektiği acılardan bihaberler. Onlar israf düzenlerini sürdürüp, yandaş müteahhitlerin ceplerini doldurmanın; liyakatsizliklerinin yanı sıra sahtekârlıkları da mahkemelerce tescil edilmiş yandaşlarına ikinci, üçüncü maaşı vermenin peşindeler. Vatandaşa kuru ekmeği layık görenlere Türkiye’nin ekonomik gerçeklerini göstermek için asgari ücretin tespit sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi olarak asgari ücretin en az 3.100 TL olması gerektiğini defalarca dile getirdik. Ancak asgari ücreti belirleyecek olan biz değil iktidardı.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun asgari ücretin 3.100 TL'DEN aşağı olmayacağı çağrısı üzerine, Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler, çalışanlara en az 3.100 TL vereceklerini açıkladılar. Tüm kısıtlamalara, engelleme çalışmalarına, sabote etme girişimlerine rağmen halkın dertlerine derman olmak için çabalayan Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri ile hizmette yarışamayan AKP’li belediyeler ise kendilerinin daha fazla ücret verdiklerini belirterek adeta ön almaya çalıştı.

AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet Özhaseki ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Memduh Büyükkılıç kendilerinin daha yüksek asgari ücret verdiklerini açıkladılar.

Ama unuttukları ya da farkına varmadıkları bir konu vardı: Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler ülkenin ekonomik tablosu içinde en düşük ücretin, en az 3.100 TL olmasına dikkat çektiler.

AKP’nin Kayserili yetkilileri de, CHP’li belediyelerle yarış içine girerek, asgari üretin en az 3.100 TL olması gerektiğini itiraf etmiş oldular. Ama vatandaşın midesine giren kuru ekmeği yeterli gören AKP hükümeti vatandaşımıza 2.825 TL'Yİ reva gördü.

Bir başka ifade ile AKP’liler “Reis vermiyor ama biz veriyoruz” dediler. Ancak yaptıkları bu açıklamaların ardından bize gelen bilgiler, verilen ücretlerin, hiç de açıkladıkları gibi olmadığı ortaya koydu. Belediyelerde ve belediyelerin iştiraklerinde çalışan bazı yurttaşlarımız, aldıkları ücretin 3100 TL'NİN altında olduğunu ifade ettiler.

Şimdi biz Sayın Başkan’dan belediyelerde ve iştiraklerinde çalışan personelin en düşük ücretini belgeleriyle kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak vatandaşlarımızın bu serzenişlerinin takipçisi olacağımızı, bu konudaki çalışmalarımızın sürdüğünü belirtir, Kayseri halkını saygı ile selamlarız.”

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi