“Artık asgari ücretli evinin önünde arabası mevcut” sözleriyle bir anda gündem olan Ak Parti milletvekili İsmail Tamer’e tepkiler devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ümit Özer yaptığı açıklamada milletvekili Tamer’e açık çağrı yaptı. Özer şunları söyledi: “ Ülkeyi 19 yıldır yönetenlerin, bugün ülkemizi getirdiği noktayı ibret ve üzüntüyle izliyoruz. Ülkemizin nasıl bir uçuruma sürüklendiğinin, buna karşılık iktidar mensuplarının toplumdan nasıl koptuk yaşadıklarının son göstergesi AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’in bir televizyon programında yaptığı konuşmadır. Sayın Tamer, “Türk ekonomisi sıkıntılı süreçte bile büyüyor ve bu ilerlemeyi yok sayamayız. Bakıyoruz, eleştiren insanlar cep telefonlarını 6 ayda bir değiştiriyorlar, arabalarını yılda belki de ikinci yılda değiştiriyorlar.

GELİN BU MİZANSENİ BİRLİKTE BOZALIM

Artık asgari ücretli evinin önünde arabası mevcut” sözleriyle nasıl bir açmaz içinde olduklarını gözler önüne sermiştir. Bu çağda insanların kullandığı telefonları, varsa otomobillerini bir refah seviyesi olarak görmek, göstermek bu millete yapılabilecek en büyük haksızlıktır. Utanmadan, her fırsatta, “Bizden önce…” diye başlayan cümlelerle kendilerinden önce bu ülkede insanlar yapraklara sarılarak, mağaralarda yaşıyormuş gibi anlatmaya çalışanların, 19 yılın sonunda geldikleri nokta kuru ekmek, telefon ve otomobili vatandaşa çok gören kibirli yaklaşımdır. Sayın Tamer, çöpten ekmek, sebze toplayan insanlar için de bu görüntülerin mizansen olduğunu, çöpten ekmek toplayanların hayvanları için topladığını ileri sürüyor. Buradan Sayın Tamer’e açık bir çağrımız var: Gelin bu mizanseni birlikte bozalım.

AKP’NİN TÜRKİYE’Yİ KARŞI KARŞIYA BIRAKTIĞI UTANÇ MANZARALARIDIR

Gelin birkaç hafta, rastgele seçtiğimiz mahalle pazarlarını, pazarın dağılma saatinden sonra ziyaret edelim. Pazar atıklarını toplayanlar hayvanları için mi topluyor yoksa topladıklarıyla yaşamaya mı çalışıyor, görelim… Bu olaylar, sırça saraylarınızdan mizansen diyerek örtbas edebileceğiniz olaylar değil. Onlarcasına tanıklık ettiğimiz bu manzaralar AKP’nin Türkiye’yi karşı karşıya bıraktığı utanç manzaralarıdır. Türkiye’ye yaşattıkları bu utanç karşısında susup oturması gerekenler, çıkmışlar 21’inci yüzyılın Türkiye’sinde insanların kapısında otomobilinin olmasını refah seviyesi olarak sunmaya çalışıyor. Sayın Tamer bilmelidir ki, asgari ücretlinin kapısında otomobil varsa, ki çoğunun hala yok, o otomobilinin ederi sizin Sayın Tamer’in bir aylık benzin parası etmez… Kendine hak gördüğünü vatandaşa çok gören bu kibirli anlayışı halkımızın vicdanına havale ediyor, kamuoyunu saygı ile selamlıyorum.”dedi.

Editör: Haber Merkezi