Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri milletvekili Çetin Arık, Kocasinan İlçe Başkanı Mazhar Oğuz Özsoy ve yönetimi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde semt pazarını gezdi,esnafın ve halkın sorunlarını dinledi.
Bir süredir devam eden mahalle çalışmaları kapsamında muhtar ziyaretleri, üye bilgileri güncelleme ve pazar ziyaretleri yaparak iktidar olmanın halkla iç içe olmaktan geçtiğini söyleyerek yola çıkan Kocasinan İlçe Başkanı Özsoy ve yönetimi ara vermeden çalışmalarına devam ediyor.

Her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelen ve halkla sohbet eden milletvekili Arık ve başkan Özsoy, pazar ziyaretinde yaklaşan Ramazan Ayı’nın pazar esnafını ve halkı nasıl etkilediğini, piyasaların nasıl olduğunu birebir ilgilenerek dinledi.
Pazar Esnaflarından Levent Gök, pazarda beklenilenin altında bir hareketlilik olduğunu ve büyük marketlerin ve alışveriş merkezlerinin pazar külütürünü yok ettiğinden bahsetti.
Gök, “süpermarketler insan ihtiyaçlarını birçok açıdan karşıladığı için vatandaşlar pazar alışverişini tercih etmiyor. Fiyatlar daha pahalı olsa da süpermarketlerde oralar tercih ediliyor. Pazar bir kültürdür fileli poşetler, esnafla muhabbet, gündemi değerlendirmek bizim vazgeçilmezlerimizdir. Kültürel değerlerimizi unutuyoruz” dedi.
Vatandaşların istek ve şikayetlerini dinleyen milletvekili Arık, talepleri tek tek not aldırdı.
Pazar esnafı ve vatandaşlar ise milletvekili ve başkanın kendilerini ziyaret etmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek teşekkür ettiler.
Arık ve Özsoy pazarda bulunan vatandaşların ve esnafların şimdiden Ramazan Ayını kutlayarak hayırlı alışverişler diledi.

 
Editör: Haber Merkezi