Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri milletvekili adayı İbrahim Bahçecioğlu, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun mitingi nedeniyle gece yarısı seçim bürosunda asılı parti bayraklarının kaldırılmasına ve seçim bürosu binasındaki seçim posterinin indirilmesine tepki gösterdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri milletvekili adayı İbrahim Bahçecioğlu, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun mitingi nedeniyle gece yarısı seçim bürosunda asılı parti bayraklarının kaldırılmasına ve seçim bürosu binasındaki seçim posterinin indirilmesine tepki gösterdi. Bahçecioğlu, yapılanın saygısızlık olduğunu dile getirerek, “CHP’nin oylarını artırmasından rahatsızlar.” dedi.

“Miting bahanesiyle yaptıkları suni uygulamalarla vatandaşlarımızla aramıza girebileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar” diyen Bahçecioğlu, “AKP’nin hak, hukuk ve adaletten ne kadar uzaklaştığını, CHP’nin bayrağına, seçim posterine bile dayanamadığını bu uygulama ile gösterdi. AKP’nin başvurusu ve yönlendirmesi ile seçim sürecinde üstelik tüm yasal mevzuata uygun asılmış parti bayraklarının ve posterimizin kaldırılması ne siyasi nezaket kurallarıyla, ne de hukukla bağdaşmıyor. CHP Kayseri’de ve Türkiye’de bu süreçte oyunu artıran tek parti. Bütün rahatsızlıkları bu yüzden” dedi.

AK Parti’nin bu tarz uygulamalarla demokrasiden ne kadar uzaklaştığını da net ortaya koyduğunu söyleyen Bahçecioğlu, “Seçim sürecinde farklı siyasi partilere ve farklı siyasi görüşlere tahammül sınırı, demokrasinin göstergesidir. Aynı zamanda siyasi nezaketin gereğidir ve demokratik olgunluğu da gösterir. Siyasi platformdaki anlayış ve hoşgörü vatandaşa da birebir sirayet eder. Siyasetçiler ve siyasi partiler, bu konudaki tavırlarıyla vatandaşa örnek olmalıdır” diyerek AKP Kayseri İl Yönetimine de sitem etti.
Daha önce iptal edilen Kayseri Mitingi öncesi AKP İl Başkanını bizzat telefonla arayarak, siyasi nezaket çerçevesinde “bayrak ve afişlerin miting sürecinde kaldırılabileceğini” ifade ettiğini belirten Bahçecioğlu, “Doğal olarak bu kez aynı siyasi nezaketi de onlardan beklerdim. Bizi direkt arayarak bu talebi aktarmış olsalardı, İlçe Seçim Kurulu’na, gece yarısı operasyonlarına gerek kalmazdı. Demokrasi aynı zamanda uzlaşı kültürüdür. Bu ülkenin böyle güzelliklere ihtiyacı var” dedi.

Editör: Haber Merkezi