CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın Tomarza ziyareti sırasında yanına gelen bir vatandaş, 1238 liralık içme suyu faturasını göstererek, Arık’tan sorunlarının çözümü konusunda destek istedi. Vatandaşın gösterdiği su faturasını inceleyen Arık, “Un değirmeni çalıştırsan bu kadar gelmez” diye karşılık verirken, şikayetçi vatandaş, “Adam yıkama yağlama yapıyor bu kadar gelmiyor” diye karşılık verdi.

Arık, “Bütün köyde mi bu şekilde?” diyerek faturaların neden böyle yüksek geldiğini sordu. Vatandaş, sayaçların geç okunduğunu bu nedenle de kademe artışından dolayı fiyatın yükseldiğini ifade ederken CHP İl Başkanı Ümit Özer, “Personel yetersiz, diyorlar ama bütün yükü size yüklüyorlar” diyerek tepki gösterdi. Vatandaş, “Kıpırdayacak halimiz kalmadı. Yem pahalı, köyde yaşasan ne olacak ki, gübre pahalı, su pahalı… Bir suyumuz vardı ona da el attılar” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Ümit Özer, personel yetersizliği gerekçesiyle sayaçların geç okunduğunu, kullanım miktarı arttığı için de kademe farkının ortaya çıktığını bunun da bedelinin vatandaşa ödetildiği ifade ederken, Arık, “Resmen tefecilik gibi bir şey olmuş. Bunun adı tefecilik” diye konuştu. Su faturalarından şikayet eden vatandaş, “Aşağıda 5-6 dönüm yonca suluyoruz, bu kadar fatura gelmiyor” diye konuştu. Aynı konuda diğer vatandaşlarda diğer vatandaşların şikayetlerini de dinleyen Arık, “Köylünün ne suçu var ki gelsin okusunlar” dedi.

ESKİ AKP İGM ÜYESİ TEKCAN’DAN TARIM POLİTİKALARINA TEPKİ

CHP Kayseri Milletvekili Arık’a yaşanan durumdan şikayet eden bir başka isim ise bir dönem AK Parti Tomarza İl Genel Meclisi üyesi olarak görev yapan Kenan Tekcan oldu. Tekcan, “Ben 60 yaşındayım, çok iktidarlar gördüm ama tarımı bu kadar abes hale getiren iktidar görmedim.

Demirelleri, Ecevitleri, Tansu Çillerleri gördük ama Türk çiftçisi hiç bu hale düşmemişti” diye konuşurken Arık, “İktidarın önceliği farklı çiftçi değil, esnaf değil” diyerek karşılık verdi. Tekcan konuşmasını şöyle sürdürdü: 1850 lira olan gübre şu anda 4 bin 200 lira… 2800 lira olan gübre 6 bin 600 lira… Mazot 7 bin küsur lira… Biz bu maliyetlerle zor üretim yaparız. Ben tarımın içindeyim, satıcıyım, bayiyim; valla hiç böyle bir şey görmedim. 10 gübre alan şuan 2 ton gübre alıyor. Nasıl üretecek? Bu maliyetlerle nereye gidecek?” dedi.

Editör: Haber Merkezi