Ak Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis’in kadın cinayetleri ile ilgili sarf ettiği sözler hem yerel hemde yaygın medya tarafından gündem oldu. Nergis’in sözleri tüm Türkiye’de eleştiri yağmuruna tutuldu. Konu ile ilgili bir açıklama yapan İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman şunları söyledi: “ Sayın AKP milletvekili Hülya Nergis Türkiye’deki kadın cinayetlerinin abartıldığını, ülkemizde öldürülen erkek sayısının 12 kat daha fazla olduğunu ifade etmiş. Sayın vekilinolaya bakış acısını anlamakta zorlanıyorum. Öldürülen kadınlarımız, şiddet gören, taciz ve tecavüze uğrayan, eşi, erkek arkadaşı veya akrabaları tarafından öldürülen kadınlar. Eğer bir kıyaslama yapacaksanız eşleri tarafından öldürülen erkek sayısı ile kıyaslama yapmanız lazım.

BUGÜN İTİBARİYLE 2021 YILINDA 67 KADIN CİNAYETİ YAŞANDI

Sayın vekile hatırlatmak isterim ki 2020 yılında toplam 408 kadın cinayeti yaşandı. Bugün itibariyle 2021 yılında 67 kadın cinayeti yaşandı. Kadın cinayetleri 18 yılda %480 arttı. Kadın cinayetlerinin gündeme gelmesi ve bu durumun sona ermesi için çaba harcayacağınıza abartıldığını söylemeniz de bir kadın vekil olarak çok düşündürücü.

SIRALAMAYA GÖRE GUATALAMA İLK SIRADA TÜRKİYE 6 NCI SIRADA

Sayın vekil, Türkiye’nin kadın cinayetleri açısından dünyadaki diğer ülkelere göre daha iyi durumda olduğunu söylüyorsunuz, size hatırlatmak isterim ki; dünyada kadın cinayetleri sıralamasında Guatalama ilk sırada, Türkiye 6 ncı sırada; size bir bilgi daha vereyim belki bu konuda çalışma yaparsınız; Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) verilerine göre kadına yönelik şiddette birinciyiz. OECD'nin araştırmasına göre, örgütün 36 üyesi arasında ömürlerinde en az bir kez eşinden fiziksel veya duygusal şiddet gören kadın oranının en yüksek olduğu ülke yüzde 38 ile Türkiye. Dedi.

Editör: Haber Merkezi